VIDEO: Úmysl? Vondroušová schytala nepříjemný zásah

- Radek Štohl

Markéta Vondroušová nezažila proti Petře Martičové vydařený zápas. Česká tenistka v osmifinálovém utkání Indian Wells proti zkušenější hráčce prohrála ve dvou setech, v rozhodující fázi utkání se navíc musela otřepat z nepříjemné situace, když ji protihráčka v tiebreaku druhé sady napálila míčkem do nohy.

Vondroušová si postupem mezi šestnáctku nejlepších zajistila dosavadní největší úspěch kariéry. Duel o čtvrtfinále ji však do cesty postavil Petru Martičovou, čtyřnásobnou grandslamovou osmifinalistku. Češka od začátku zápasu tahala za kratší konec a ačkoliv ve druhé sadě podávala na srovnání 1:1 na sety, přesto dějství dospělo do zkrácené hry, ve které uspěla Martičová.

Právě tiebreak nabídl i kuriozní moment. Vondroušová za stavu 3:3 trefila první servis do autu, přičemž její soupeřka okamžitě returnovala na druhou stranu kurtu. Hráčka na podání se chystala znovu servírovat, když ji zasáhl rychlý forhendový úder Martičové. Ta se okamžitě omlouvala, mladší z tenistek však následující fiftýn prohrála a do konce utkání získala již pouhý míček.

Chorvatka si výhrou dopřála čtvrtfinále se světovou jedničkou Simonou Halepovou. Po osmifinále se však bude horlivě debatovat o situaci z koncovky druhého setu. Zda to sedmadvacetiletá tenistka udělala úmyslně či jednalo nešťastnou náhodu, můžete posoudit v níže přiloženém videu.