Nádech k obratu zastavil slabší servis. Vondroušová končí v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Suverénní výkony, které předváděla v předchozích kolech, tentokrát Markéta Vondroušová zopakovat nedokázala. Česká tenistka na svém životním turnaji končí před branami čtvrtfinále po porážce 3:6, 6:7(4) s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Vondroušová sice vstupovala do utkání v roli mírné favoritky, ale v osmifinále si vybrala jeden ze špatných dnů, které k životu profesionálních tenistů neodmyslitelně patří. České hráčce se na dvorci nedařilo opírat o vlastní servis, její konto zatížilo hned 11 dvojchyb a především pět ztracených podání. Navíc českou tenistku podle všeho limitovaly bolesti ramene, které rovněž zapříčinily horší výkon na servisu.

V prvním setu se s přemožitelkou Barbory Strýcové z druhého kola nedokázala vůbec dostat do hry na returnu. Nevypracovala si ani jeden brejkbol a po dvou ztrátách podání prohrála hladce 3:6. V druhé sadě se ale obrázek hry přeci jen změnil a osmnáctiletá Vondroušová začala v určitých chvílích vypadat jako ona suverénka, která doslova prolétla do osmifinále.

Ne však zkraje druhé sady, kdy opět ztratila podání. Tentokrát ho však rychlým rebrejkem získala zpět a v páté hře měla hned dva brejkboly na 3:2. Nepodařilo se jí je proměnit a naopak v osmém gemu přišla o svůj servis. Za stavu 3:5 se ovšem nadechla k velkému obratu, který nakonec dotáhnout do úspěšného konce nedokázala.

Třemi gemy v řadě, včetně dvou brejků, otočila na 6:5 a šla podávat na vítězství ve druhém setu. Čistou hrou však o podání přišla a o osudu druhé sady musel rozhodnout tiebreak. V něm opět českou hráčku zradil servis a mrzet ji mohou zejména dvojchyby, ze kterých jedna byla proti druhému mečbolu Chorvatky.

Vondroušová však může odjíždět s Indian Wells velmi spokojená. Postupem do osmifinále atakuje elitní světovou padesátku, na kterou i přes porážku může dosáhnout. A pokud ne nyní, tak v Miami bude její posun opět ve hře.