Berdych se s Indian Wells loučí znovu ve třetím kole. Nestačil na mladého Korejce

- Jan Havlovic

Pro Tomáše Berdych končí prestižní turnaj v Indian Wells znovu po roce ve třetím kole. Česká tenisová jednička nestačila v nočním zápase na Korejce Hjona Čonga, kterému podlehla po setech dvakrát 4:6. Berdychovi nepomohlo ani dvanáct nastřílených es.

Berdych vlétl do turnaje v kalifornské poušti ve velkém stylu a po skalpu Němce Marterera si věřil i na Čonga, kterého již dvakrát porazil. Jenže korejský mladík udělal v posledních měsících výrazný pokrok, který se projevil i na rozpáleném betonu v Indian Wells.

Jednadvacetiletý tenista si utkání hlídal a každou nabídnutou šanci dokázal využít. Úvodní Čongův náskok dvou gemů dokázal ještě Berdych smazat, ale Korejec záhy využil další brejkbolovou příležitost a dovedl první sadu do vítězného konce.

Ani druhá sada nebyla z pohledu české jedničky povedená. Berdych si hned v úvodu prohrál podání a poté proti dobře hrajícímu Čongovi si již brejkbolovou šanci nedokázal vypracovat. 

Semifinalista letošního Australian Open dovedl klání do vítězného konce a podruhé v kariéře postoupil na turnaji Masters do osmifinále. Ani to navíc nemusí být pro Čonga konečnou, neboť v dalším duelu narazí na Pabla Cuevase z Uruguaye.

To Berdych se s Kalifornií loučí znovu po roce ve třetím kole a čeká ho přesun na Floridu. V Miami totiž startuje již v příštím týdnu další prestižní podnik série Masters a Berdych zde bude obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast.