VIDEO: Nejpomalejší winner, který jsem kdy viděl, smál se komentátor Dimitrovovi

- Filip Lefenda

Vítěz posledního Turnaje mistrů Grigor Dimitrov nezažívá zrovna povedení období. Světová čtyřka na turnaji v Dubaji senzačně vypadla už v prvním kole s Tunisanem Jazirim a vítězství nezaznamenal šestadvacetiletý Bulhar ani na prestižním podniku v Indian Wells. V Kalifornii nestačil hned při svém úvodním vystoupení na Španěla Verdasca, svůj zmar pak podtrhl i etudou z konce prvního setu. Smáli se snad všichni, jen ne Dimitrov...

Když rozehrál Bulhar za stavu 5:5 na podání jedenáctou hru úvodní sady, stal se neplánovaně smutným hrdinou. Po servisu mu totiž z rukou vypadla raketa, a tak musel jen nečinně přihlížet, kterak kolem něj proskákal pomalý, nečistě trefený return španělského soka. Za břicho se v tu chvíli popadali nejen fanoušci, ale i televizní komentátoři. „To je snad nejpomalejší vítězný úder, který jsem kdy viděl,“ pronesl jeden z nich.

Dimitrovovi ale do smíchu nebylo, a to ani později. Skóre gemu sice otočil a dovedl sadu do tiebreaku, ten ale prohrál, stejně jako později ve třech setech celé utkání (6:7, 6:4, 3:6). A tak slízl "Baby Federer" po předchozím fiasku v Dubaji další pořádnou facku.