Za 62 minut hotovo! Skvělá Vondroušová převálcovala Sabalenkovou

- Jan Vojkůvka

To byl válec, chtělo by se zakřičet. Osmnáctiletá Markéta Vondroušová se s běloruskou tenistkou Arynou Sabalenkovou vůbec nepárala a za pouhých 62 minut ji smetla z kurtu po setech dvakrát 6:2. Česká tenistka poprvé v kariéře postoupila až do osmifinále turnaje WTA Premier Mandatory.

Vondroušová na svou soupeřku doslova vletěla a hned v prvním gemu ji obrala o podání. Než se stihla Běloruska vzpamatovat z rychlého začátku, vedla Vondroušová už 4:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohly přijít nějaké komplikace.

V prvním setu rozhodně nepřišly, a i když Vondroušové nepadal do dvorce příliš první servis, ve výměnách vše vynahrazovala a prohrála jen tři fiftýny při vlastním podání. Po výhře 6:2 v obdobném duchu nastoupila i k sadě druhé, ve které znovu okamžitě obrala svou soupeřku o podání.

Tentokrát ale Sabalenková kladla mnohem větší odpor a dokonce se ve druhé hře dostala ke svým prvním brejkbolům v utkání. Třetí v pořadí se jí také podařilo proměnit, srovnala na 1:1 a brejk vzápětí potvrdila. Vondroušová ovšem nezazmatkovala, přes shodu si podržela podání na 2:2 a následně vyhrála i další čtyři gemy v řadě.

Po vítězství 6:2, 6:2 se může Markéta Vondroušová těšit na souboj s lepší z dvojice Petra Martičová/Jelena Ostapenková.