Spěšný návrat po operaci. Těším se na zápas bez bolesti, říká Djokovič

- Jan Vojkůvka

Původně se měl vrátit až na antuce, pětinásobný vítěz turnaje v Indian Wells však stihne start už na svém oblíbeném podniku. Srbský tenista Novak Djokovič je po rychlé léčbě operovaného lokte se svým stavem spokojen a před úvodním utkáním se těší na jediné – na zápas bez bolesti...

Ne, že by Djokovičův návrat byl velkolepý ve smyslu, že si jede pro titul. Bývalá světová jednička přijela do Indian Wells především hrát, to je jeho jediná touha. A přání má jednoduché? „Chci jedinou věc, a to je pokusit získat zpátky trochu sebedůvěry a získat na kurtu rytmus,“ řekl, když předstoupil před média.

„Za posledních devět měsíců jsem odehrál nějaké čtyři zápasy. Takže se vážně hodně těším, až si zase zahraji bez bolesti,“ vyjádřil naději, že po operaci bolavého lokte se konečně vše začne navracet do starých kolejí, kdy se na své zdraví mohl mnohem více spolehnout. Prozatím ale zůstává zdrženlivý. „Jako profesionální sportovec ale nemůžu hrát úplně bez bolestí,“ podotkl se smíchem s tím, že určitý typ bolesti ke sportu jako takovému patří.

„I vzhledem k výsledkům, které jsem tu dříve uhrál, je tohle místo jedním z mých nejoblíbenějších,“ pokračoval Djokovič. „Po Austrálii jsem prodělal operaci, a i když je to teprve krátce po zákroku, rehabilitace probíhala opravdu dobře. Doufám, že tento turnaj zahájím v nejlepším možném stavu a začnu budovat svůj návrat právě tady.“

Ve druhém kole turnaje v Indian Wells čeká na Novaka Djokoviče zápas s japonským kvalifikantem Tarem Danielem, což se zdá být ideální soupeř na rozehrání. Aktuální světová třináctka také věří, že dokáže vstoupit do turnaje vítězstvím, i když připomíná, že do úplně stoprocentního stavu má ještě pořádný kus cesty. „Chci hlavně předvést to nejlepší, čeho budu schopen a vyhrát,“ dodal.