Prosím, uzdrav sa! Nemocné Šafářové popřály krajanky i »Slovenka« Bencicová

- Jan Vojkůvka

Další nemoc, další antibiotika. Česká tenistka Lucie Šafářová má v posledních letech opravdu „štěstí“ na nejrůznější viry a zranění, které ji nedovolí odehrát kompletní ročník s tím, aby zůstala zdravá. Hodně sil jí alespoň na dálku poslali přátelé z tenisové tour.

„Přála bych si, abych vám přinesla hezké video, ale bohužel virus, který jsem chytla v Dubaji se drží déle, než jsem čekala a dostala jsem další antibiotika,“ říká v novém videu pro TennisChannel Lucie Šafářová, která místo zápolení na turnaji v Indian Wells musela zůstat doma v posteli.

Sama Šafářová pevně věří, že se stihne vrátit na turnaj v Miami, v což doufá i řada dalších tenistů, pro které je sympatická Češka kamarádkou. Přání brzkého uzdravení jí poslalo hned několik tenistů z ženského i mužského okruhu, včetně její deblové partnerky Bethanie Mattekové-Sandsové.

„Parťačko! Právě jsem v Indian Wells a opravdu mi tu chybíš,“ řekla. „Vím, že jsi doma a cítíš se lépe, ale už se nemůžu dočkat, až tě zase uvidím.“

V podobném duchu hovořily i další tenistky včetně Barbory Strýcové a Markéty Vondroušové. „Přeju ti, Lucko, aby ses co nejrychleji uzdravila, protože s tebou chci zajít v Miami na kafe,“ usmívala se do kamery Strýcová.

Perfektní slovenštinou se pak blýskla Švýcarka Belinda Bencicová, jejíž rodiče pochází ze Slovenska. „Prosím uzdrav se co nejrychleji, chybíš tady na tour,“ pozdravila Šafářovou.