S ním se nikdy nenudíte! Monfils nejprve zamrznul, pak létal ve vzduchu

- Tomáš Macák

Už sice není světovou šestkou, nicméně stále zůstává svůj. Takový, jakého ho fanoušci milují. Naprosto originální a nenapodobitelný. U Gaela Monfilse je na denním pořádku zahrávat údery ve skoku, či prásknout do míčku po otočce kolem své vlastní osy. Francouzovu show si tentokrát „užil“ v Indian Wells Australan Matthew Ebden.

Typicky netypický byl Monfils na úvod kalifornského masters hned několikrát.

Zaujaly ale především dvě situace.

Při první to vypadalo, že Monfils zahraje naprosto běžný úder bekhendem. Jenže upřeně zaměřil pohled mimo kurt - zdálo se že úplně zamrzl. Ovšem jeho pravá končetina byla živá více než dost a zahrála nápaditý úder těsně za síť. 

Druhý hvězdný moment přišel, když Monfils předvedl úder v ohromném výskoku. Skoro jako by si přivolal výtah, vyjel do druhého patra a až z něj zahrál smeč.

Kromě velkých ovací u zmíněných parád dosáhl rodák z Paříže v zápase i toho nejdůležitějšího – totiž vítězství.

Monfils se nyní v žebříčku nachází na 42. místě, což znamenalo, že se nevyhne prvnímu kolu. Zápas navíc musel v Indian Wells hrát naposledy před třemi lety. Nicméně tato povinnost Francouze nerozhodila. Matthewa Ebdena, 78. hráče světa, porazil za 73 minut 6:3 a 6:3. Dále tak může směřovat za vylepšením nejlepšího výsledku z Kalifornie, kterým je dva roky staré čtvrtfinále. 

Prozatímním letošním největším úspěchem francouzského tenisty je trofej z lednového turnaje v Dauhá.

Dnes večer čeká sedminásobného vítěze titulu na okruhu ATP zápas domácímu Johnu Isnerovi, pro kterého to, jakožto nasazeného hráče, bude v Indian Wells letošní premiéra.