Chcete večírek? Máte smůlu! Přijde Wimbledon o svou party?

- Filip Lefenda

Jedna z nejtradičnějších tenisových událostí odehrávajících se mimo kurty bude dost možná minulostí. Organizátoři Wimbledonu – nejstaršího turnaje na světě – se od letošního ročníku údajně rozhodli zrušit hráčské večírky.

Krása střídá nádheru. Nejlepší světové tenistky dávají ještě před startem travnatého grandslamu na odiv své půvaby na hráčské party. Některé dokonce obětují přípravný turnaj čistě jen proto, aby se mohly této sledované akce zúčastnit a skvěle se pobavit.

O tom, že si aktérky tradiční večírek, jenž byl dosud nedílnou součástí Wimbledonu, skutečně náramně užívají, svědčí vždy velké množství spokojených fotografií na sociálních sítích.

Tomu však může být už od letoška konec. Podle informací novináře New York Times Bena Rothenberga se tyto party již konat nebudou. Rozhodnutí údajně přijala Ženská tenisová asociace (WTA), oficiálně ale zatím nebylo potvrzeno.

Nezbývá tedy než čekat, zda budou informace, jež údajně pocházejí od zdroje blízkého k WTA, potvrzeny, či vyvráceny. Za nás by to rozhodně byla škoda, takto to ostatně před rokem slušelo Petře Kvitové a dalším.