Rozchod i smrt věrného přítele. Del Potro řeší osobní problémy s psychologem

- Jan Vojkůvka

Na kurtu se sice Juanu Martinu Del Potrovi daří, v osobním životě však prožívá velmi těžké období. Vítěz z Acapulca přiznal, že jeho příprava na turnaj v Delray Beach byla výrazně ovlivněna osobními problémy, které nyní řeší se sportovním psychologem.

Před dvěma týdny nebylo Del Potrovi zrovna do smíchu. Po špatné přípravě nezvládl roli favorita v Delray Beach, a ačkoliv minulý týden dokráčel až k titulu v Acapulcu, v soukromé rovině stále prožívá především smutek.

Strasti v Del Potrově životě začaly v únoru, kdy se s ním rozešla přítelkyně Jimena Baronová, argentinská zpěvačka, se kterou byl více než rok. Ještě větší ránou osudu ale byla smrt věrného psího přítele Cesara, která Del Potra hodně zasáhla.

„Budeš mi moc chybět, věrný kamaráde,“ napsal již dříve na svůj instagramový účet Del Potro. „Byl jsi po mém boku více než deset let, čekal si na mě pokaždé, když jsem se vracel z cest. Celou mou rodinu jsi udělal šťastnou a dnes jsi odešel odpočívat v pokoji. Sbohem, Cesare.“

Smutek ze ztráty dívky a psa nakonec přinutily, podle novináře Sebastiana Toroka, Argentince k rozhodnému kroku. Dle informací začal pracovat se sportovním psychologem Juanem Josém Grandem, který spolupracuje například s rugbyovým týmem v Buenos Aires, či jiným tenistou Leonardem Mayerem. A společnými silami mají najít Del Potrovi opět tolik potřebný klid a psychickou pohodu.