Djokovič daviscupové pikle s Piquém nekuje. Nový formát ho však uchvátil

- Tomáš Macák

V týdnu se na veřejnosti objevila zpráva, že by Davis Cup měl výrazně změnit svůj kabát. To naprosto rozdělilo tenisový svět na dvě poloviny. Jedni to považují za potenciální vraždu tradic, druzí novinky vítají. A mezi druhý tábor patří i Novak Djokovič. Za požadovanými inovacemi stojí společnost Kosmos Gerarda Piquého, se kterou měl podle falešných zpráv Srb uzavřít partnerství. Dvanáctinásobný grandslamový šampion vše rázně odmítá.

Když na tuto fámu Novak Djokovič narazil, nestačil se divit. Měl prý být obchodním partnerem fotbalisty Barcelony Gerarda Piquého, který je hlavou investiční skupiny Kosmos. „V momentě, kdy jsem si to přečetl, jsem byl překvapený,“ řekl srbský tenista pro francouzský deník Le Parisien.

Kosmos má velké plány na to, jak upravit daviscupový formát. „Rozhodně nejsem součástí společnosti, která stojí za tímto projektem,“ odmítl šířené lži Djokovič.

Nicméně jeho náklonnost k novinkám je více než značná. „Jsou to fantastické zprávy! Každý chce reprezentovat svoji zemi, ovšem už dlouhé roky říkám, že současný formát není funkční,“ měl jasno rodák z Bělehradu.

A v argumentaci pokračoval dále. „V průběhu sezóny jsou pravděpodobné čtyři možnosti. Ale dát dohromady všechno nejlepší z mužského tenisu na jedno místo po dobu sedmi až deseti dnů je fenomenální nápad. Co může být lepšího?“ ptala se řečnicky bývala světová jednička.

Jakožto prezident hráčské rady si vyslechne názory jednotlivých tenistů na nadcházejícím turnaji v Indian Wells.

Samotný Djokovič se začátkem února podrobil chirurgickému zákroku a vypadalo to, že kurty, na které se vrátí, budou až ty antukové. Nyní je však možné, že se do akce třicetiletý hráč vrátí už právě na prvním masters sezóny v Kalifornii.