Frajer Wawrinka! Po odstoupení z Marseille vrátil prize money

- Jan Havlovic

Stan Wawrinka znovu ukázal, jak velikým profesionálem je. Švýcarského tenistu vyřadilo ze hry z turnaje v Marseille operované koleno. Na prize money dostal od pořadatelů za účast ve druhém kole zhruba více než 50 000 eur. Dvaatřicetiletý tenista však peníze nepřijal a vrátil je činovníkům turnaje. Zmiňované prostředky půjdou nyní na charitu.

Bývalou světovou trojku trápí již dlouhé měsíce problémy s kolenem. Wawrinka se zkouší od Australian Open dostat do herní pohody, ale stále ho limituje zdraví. Z tohoto důvodu musel také odstoupit z turnaje v Marseille, kde v duelu druhého kola vyzval Běloruse Ivašku. Třínásobný grandslamový vítěz vzdal utkání za stavu 4:6, 1:1.

Za účast ve druhém kole kvalitně obsazeného podniku na jihu Francie obdržel Wawrinka prize money v hodnotě více než 50 000 eur (cca 1 270 000 Kč). Švýcarský tenista se však zachoval jako pravý profesionál a rozhodl se finanční obnos nepřijmout.

Po dohodě s turnajovým ředitelem Jeanem-Francoisem Caujollem půjdou zmiňované finanční prostředky na charitativní účely.

Wawrinka se mezitím připravuje na šňůru turnajů po USA. Představit by se měl již příští týden v Indian Wells, avšak nad jeho zdravotním stavem stále visí otazník.