WTA

Last minute! Hlaváčková objede americké turnaje s novou parťačkou

- Radek Štohl

Andrea Sestini Hlaváčková oznámila jméno nové partnerky pro čtyřhru. Minimálně po dobu prestižních turnajů v Indian Wells a Miami zkušená deblistka spojí síly s Rumunkou Monicou Niculescuovou.

Sestini Hlaváčková od začátku letošního roku nastupovala společně s Jung-žan Čchan, aktuálně nejvýše postavenou deblistkou ženské čtyřhry. Součinnost však výraznější úspěchy nepřinesla, mezi nejlepší výsledky se zařadilo finále v Sydney a čtvrtfinálová účast na Australian Open.
 
V druhé polovině února tak nebylo velkým překvapením, když se česko-čínský debl po iniciativě Čchan rozpadl. Hlaváčková ovšem bez parťačky dlouho nezůstala, když na amerických podnicích Sunshine Double (Indian Wells a Miami) vytvoří pár s Monicou Niculescuovou, která jí údajně oslovila už na konci uplynulého ročníku.
 
"Bylo štěstí, že nebyla s nikým domluvená a byla takto last minute volná. Díky postavení nás obou v žebříčku WTA budeme i relativně vysoko nasazené," nechala se slyšet Hlaváčková pro ČTK.
 
Třicetileté Niculescuové aktuálně v žebříčku čtyřhry patří sedmnácté místo, před třemi a půl lety se pohybovala dokonce o dvě příčky výše. Loni se Rumunka společně Chao-čching Čan dostala až do finále wimbledonského deblu, v něm jim ale dvojice Vesninová, Makaravovová nedovolila ani gem.