Comeback Nadala se odkládá! Španěl si obnovil zranění

- Jan Havlovic

Na návrat Rafaela Nadala na tenisové dvorce si budeme muset ještě počkat. Světová dvojka si totiž obnovila zranění pravé kyčle a musela se odhlásit z oblíbeného turnaje v mexickém Acapulcu. „Bylo to opravdu těžké rozhodnutí,“ řekl Nadal po odhlášení z turnaje, který dokázal v minulosti dvakrát vyhrát.

Davy fanoušků se těšily, až uvidí šestnáctinásobného grandslamového šampiona znovu v akci – poprvé od 23. ledna. Hlavní hvězda turnaje v Acapulcu však musela své příznivce zklamat. Nadal si totiž obnovil zranění pravé kyčle, se kterým se potýká od Australian Open.

„Při včerejším tréninku jsem ucítil divnou bolest... Jeli jsme druhý den ráno do nemocnice, aby mě doktoři vyšetřili,“ popisoval novinářům Nadal. „Místo zranění je podobné tomu, které jsem si poranil v Austrálii,“ dodala světová dvojka v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

Nadal odstoupil již z pátého turnaje v řadě – Paříž, Londýn, Brisbane, Melbourne a nyní Acapulco. Nejlepšího tenistu španělské historie tak nyní čeká další nucená pauza. „Budu se maximálně snažit, abych byl zdravotně fit co nejdříve,“ slíbil Nadal fanouškům. 

Nadalovo místo v hlavní soutěži turnaje v Acapulcu zaujmul lucky loser Taro Daniel. Japonský tenista statečně vzdoroval v zápase prvního kola Španělu Feliciano Lopézovi, nakonec však prohrál 6:4, 3:6 a 4:6.