Rafa je zpět! Zranění je za mnou, jsem připraven, hlásí Španěl z Acapulca

- Jan Havlovic

Po více než měsíci se v noci z úterý na středu představí Rafael Nadal znovu v soutěžním zápase! Světová dvojka překonala zdravotní obtíže s kyčlí a je připravena na návrat. „Minulý týden jsem trénoval opravdu poctivě. Cítím se připraven,“ hlásí Nadal z mexického Acapulca, kde vyzve ve svém prvním duelu na turnaji svého krajana Feliciana Lopéze.

Pro tenisty netradiční zranění kyčle vyřadilo Nadala z tenisového života na bezmála tři týdny. Během nich převážně jen odpočíval, aby se poraněný ohybač kyčle dal do pořádku. „Zranění jsou součástí mé kariéry, není to poprvé,“ posteskl si Nadal.

„Byly to pro mě těžké chvíle, obzvlášť když jsem v Austrálii útočil na titul,“ vzpomíná španělský tenista na úvodní grandslam sezony. Nepříjemné zranění však šestnáctinásobný grandslamový šampion překonal a je zpátky. „Minulý týden jsem trénoval opravdu poctivě. Cítím se připravený,“ hlásí v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

V Mexiku však Nadala nečeká vůbec nic jednoduchého. Pořadatelé totiž dostali na svůj turnaj šest hráčů z elitní desítky! Hned v prvním zápase navíc Nadal vyzve svého krajana Feliciana Lopéze, se kterým poslední dva vzájemné duely prohrál.

Světová dvojka má však opět velké ambice. V mexickém Acapulcu se totiž Nadalovi dlouhodobě daří. V letech 2005 a 2013 celý turnaj vyhrál a minulý rok zde došel až do finále, ve kterém prohrál s Američanem Querreym. „Miluju tenhle turnaj,“ přiznal Španěl.

Nadal bude v následujících týdnech také bojovat o pozici světové jedničky, kterou mu přebral Roger Federer. „Pokud se dostanu zpět na pozici jedničky, bude to perfektní. Pokud ne, budu i tak spokojený,“ neláme si Nadal hlavu nad pozicí v žebříčku.