VIDEO: To je ten pravý debl! Neuvěřitelná finálová výměna v Rio de Janeiru

- Tomáš Macák

Jistě už jste viděli deblové výměny, které měly 18 a více úderů. Většina z nich ale neměla takové grády jako jedna z těch finálových v Rio de Janeiru. To, co na začátku druhého setu předvedli Chorvat Nikola Mektič s Alexandrem Peyou a jejich španělští soupeři, stálo zato. Neuvěřitelnou část hry nakonec ovládl Verdasco s Marrerem. Možná i to je nakonec dovedlo k celkovému triumfu v Brazílii.

Především Fernardo Verdasco předvedl ve městě, nad kterým dohlíží socha Krista Spasitele, výbornou jízdu. Ze strany madridského rodáka to byl skutečně husarský kousek, když bojoval o titul ve dvouhře i čtyřhře. Na velkém kurtu to klaplo úplně. A prohrané finále v singlu proti Diegu Schwartzmanovi ho rozhodně nemusí mrzet. Společný deblový úspěch s Davidem Marrerem byl dostatečný zážitek. Zvlášť, když k němu dokráčíte po skvělé show. 

Finále Nikola Mektič, Alexander Peya vs. Fernardo Verdasco, David Marrero. Čtyřem mužů na kurtu bylo průměrně přes 34 let. Že by to bylo nějak znát? Vůbec. A v absolutně žádném případě ve třetím gemu druhého setu za stavu 30:15 pro Marrera s Verdascem. Obě dvě dvojice prokázaly během výměny, která obnášela 18 úderů, skvělý pohyb, postřeh a v neposlední řadě také kreativitu. Přesvědčte se sami.  

Ryze španělské duo po velmi důležitém, navíc opravdu krásném, fiftýnu slavila jako by vyhrála celé utkání. To se jim ostatně povedlo o několik desítek minut později, což dokládala vůně šampaňského ve vzduchu…

Verdasco si mohl vychutnat svůj celkově osmý titul ze čtyřhry. S výjimkou úplně první trofeje, kterou vybojoval ve Stockholmu v roce 2004, dosáhl všech celkových deblových prvenství se současným parťákem Davidem Marrerem. Ten se na okruhu ATP stal ve čtyřhře šampionem dokonce hned čtrnáctkrát.