Bývalá světová jednička v nesnázích! Sánchezové Vicariové hrozí kvůli dluhům vězení

- Jan Havlovic

Čtyřnásobná grandslamová vítězka Arantxa Sanchézová Vicariová má zaděláno na pořádný problém. Bývalý španělská tenistka dluží společně se svým manželem Josepem Santacanem lucemburské bance bezmála osm milionů Eur za daňové úniky. Právnící Bank of Luxembourg věří, že slavný pár své dluhy splatí. V opačném případě by jim hrozil i pobyt ve vězení.

Na prize money si Sánchezová Vicariová vydělala skoro sedmnáct milionu dolarů. Zdá se, že s tímto finančním obnosem příliš dobře nenaložila, neboť dle informací deníku Marca dluží společně se svým manželem Josepem Santacanou lucemburské bance 7.5 milionu Eur převážně za daňové úniky. 

Slavný pár byl také obviněn z podvodu a zatajování majetku. Právní zástupci Bank Of Luxembourg doufají, že Sanchézová Vicariová se svým manželem dlužnou částku včas splatí, neboť oba disponují velkým finančním kapitálem. Pokud by však španělský pár zmiňovanou částku nesplatil, hrozil by oběma pobyt ve vězení.

Lucemburská banka podala proti páru trestné oznámení již v roce 2010, avšak tehdy se oba Španělé vyhnuli žalobě tím, že přesunuli své trvalé bydliště do Miami.

Šestačtyřicetiletá Sánchezová Vicariová byla velkou tenisovou hvězdou v devadesátých letech dvacátého století. Tehdy vyhrála své čtyři grandslamové trofeje a dostala se i na pozici světové jedničky! V roce 2007 byla navíc slavná španělská tenistka uvedena do tenisové síně slávy.