Indian Wells, těš se! S kým Nadal nastoupí na Masters do čtyřhry?

- Tomáš Macák

V roce 2017 přesedlal na debla pouze při dvou příležitostech. Naposledy v září na pražském Laver Cupu, předtím o půl roku dříve v Indian Wells. A právě tam si na velkém hřišti zahraje i letos. Parťákem Rafaela Nadala bude krajan Pablo Carreño Busta, současná světová jedenáctka. Dohromady tak – minimálně žebříčkovým postavením – vytvoří strach nahánějící dvojici.

Loni na prvním Masters sezóny po jeho boku stálo zlobivé dítě Bernard Tomic, o dvanáct měsíců dříve krajan Verdasco a ještě o rok zpět další Španěl Pablo Carreño Busta. A právě s ním bude na turnaji v Indian Wells po třech letech Nadal opět spolupracovat. Jako pár si zahráli ještě v Pekingu na podzim roku 2016, kdy vyhráli titul. Zda se jim podaří aspoň částečně navázat na tento úspěch, bude jasné za pár týdnů. 

Prestižní akce v kalifornské oáze uprostřed pouště začíná 8. března.

Rafael Nadal se ale na kurty po zranění z Australian Open vrátí ještě dříve než v Indian Wells. V pondělí totiž začíná klání v mexickém Acapulcu, kde se antukový král rovněž představí. Síly v současné chvíli světová dvojka nabírá na ostrově Cozumel ležícím v Karibském moři, kde spoluvlastní dva hotelové resorty.