Odchod v slzách. Wawrinku opět zradilo koleno

- Jan Vojkůvka

Do Marseille se vydal Stan Wawrinka s vírou, že dokáže dosáhnout na kýžený úspěch, na který v této sezoně zatím marně čeká. Místo toho švýcarský tenista odjíždí z Francie s dalšími zdravotními problémy se svým kolenem. V osmifinále turnaje musel skrečovat zápas s Bělorusem Iljou Ivaškou.

„Píchlo mě v koleni a hned jsem věděl, že to není dobré,“ podotkl Wawrinka po utkání. „Později jsem ho nemohl už ani ohnout a nemělo cenu, abych pokračoval,“ vysvětlil, proč za stavu 4:6, 1:1 duel s Ivaškou vzdal.

Problémy se přitom objevily už v prvním setu za stavu 3:3. Wawrinka sice i přes bolest pokračoval ve snaze utkání rychle ukončit, ale limitován zraněním začínal ztrácet a ve druhém setu nakonec se slzami v očích opustil dvorec.

Dvaatřicetiletý Wawrinka si připsal třetí porážku v řadě a jeho zdravotní stav rozhodně není v pořádku. Po operaci, kterou podstoupil v roce 2017 a po níž byl šest měsíců mimo hru, se stále nedokázal plně vyléčit a sám musí zvážit své další kroky. Sám přitom říká, že zatímco pří tréninku se cítí dobře, v zápasech je situace zcela jiná a bolestí se mu nedaří zbavit.

Kromě problémů s bolavým kolenem se navíc Wawrinkovi nedaří ani herně. Na Australian Open vypadl už ve druhém kole a po semifinále v Sofii nečekaně padl v Rotterdamu s hráčem třetí stovky světa Tallonem Griekspoorem.