VIDEO: To se jen tak nevidí! Chorvatská sudí předvedla totální zkrat, trval pět minut

- Filip Lefenda

I mistr tesař se někdy utne – v tomto případě zastala roli známá umpirová sudí Marijana Čičaková. Ta rozhodně nepatří mezi nezkušené rozhodčí, naopak. Přesto se minulý týden dopustila na turnaji v Dauhá jen málo vídaného zkratu.

Ostřílená sudí způsobila v Dauhá během utkání úvodního kola mezi Agnieszkou Radwańskou a Monou Barthelovou pořádné zmatky. Polka vedla v rozhodujícím setu 4:2 a na podání byla její soupeřka, v tu ránu Čičaková spustila na umpiru řetězec omylů.

Po prohozu Radwańské zahlásila chybně skóre 15:0, po vítězném voleji Barthelové zaznělo správně „15 obě“. Čičaková si ale obě hráčky nepochopitelně nadále pletla.

Následně totiž zahrála Němka metrový aut, po němž rozhodčí fiftýn přisoudila právě Barthelové. Po dalším voleji na síti mělo být skóre 30:30, Čičaková ale avizovala stav 40:15 a dva gemboly pro servírující tenistku. Do té doby nikdo neprotestoval.

Až poté, co Barthelová zaznamenala přímý bod z podání a Čičaková ji neprávem přisoudila hru, se Polka ozvala. Byla si totiž jistá, že v předešlém gemu uhrála dva fiftýny, nikoliv jen jeden. Na pomoc si „Aga“ vzala i supervizora, ani on však k jejímu překvapení žádnou chybu nezaregistroval.

„Zeptejte se kohokoliv tady,“ ukázala polská tenistka do publika. Barthelová nakonec sportovně svolila, že se bude inkriminovaný gem znovu dohrávat od stavu 40:30. V ten moment Čičaková opět „zaperlila“, když ohlásila stav 30:40...

Radwańská nakonec gem vyhrála a s ním i celý zápas. V dalším kole poté vypadla s Petrou Kvitovou, která celý katarský podnik ovládla. Nad Čičakovou přitom hůl zlomena nebyla – chorvatská rozhodčí totiž mimo jiné později řídila i finálový duel české hráčky proti Španělce Muguruzaové. Tentokrát už naštěstí bez podobných minel.