Federerovo srdce patří také fotbalu. Fandí i českým reprezentantům!

- Filip Lefenda

Na kurtech sbírá jeden velký titul za druhým a neustále přepisuje rekordy, věděli jste ale, že Roger Federer miluje i fotbal? Šestatřicetiletý Švýcar je velkým fanouškem FC Basilej, tedy týmu, jehož dres oblékají i čeští reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchý. A že má nejstarší světová jednička historie ke klubu opravdu blízko, potvrzuje i jedna z letních posil.

Vinou cestování po turnajích se Federer dle svých slov dostane na stadion v rodné Basileji jen jednou za rok, jinak ale dění v jeho oblíbeném týmu bedlivě sleduje. Cizí nejsou dvacetinásobnému grandslamovému šampionovi ani pohyby v kádru.

To potvrdil devětadvacetiletý útočník Ricky van Wolfswinkel, který do Basileje v létě přestoupil z holandského Arnhemu. Poté, co byl transfer klubem dotažen do zdárného konce, jej zkontaktoval i samotný Federer. „Poslal mi zprávu, že mě vítá v klubu a přeje mi i týmu spoustu úspěchů,“ vzpomíná člen širšího kádru nizozemské reprezentace.

„Bylo to opravdu pěkné,“ pokračoval van Wolfswinkel, kterého si klub vybral na úkor Sébastiena Hallera. „Asi rozhodl můj charakter, lépe do týmu zapadám. A zpráva od Federera mě motivovala k to mu, abych ze sebe na hřišti vydával to nejlepší,“ uzavřel zajímavou příhodu fotbalista osmnáctinásobného švýcarského mistra.