Agassi o Djokovičovi: Má tělo jako pětadvacetiletý

- Jan Havlovic

Novaka Djokoviče stále trápí zdravotní trable. Zdá se však, že to nejhorší má již za sebou. Po menším chirurgickém zákroku se již pomalými krůčky připravuje na návrat do turnajového kolotoče. Jeho kouč André Agassi se krátce rozpovídal o aktuálním stavu svého svěřence. „Je mu sice třicet, ale jeho tělo je v kondici pětadvacetiletého člověka,“ myslí si americká tenisová legenda.

Srbský tenista toho pod vedením Agassiho moc neodehrál. Loni v létě totiž začaly jeho zdravotní trable s pravým loktem, kvůli kterému odstoupil z Wimbledonu. Od té doby měl Srb půl roční pauzu a vrátil se až letos na Australian Open. V Melbourne odehrál pouze čtyři zápasy a poté se znovu ozval bolavý loket.

Slavný bývalý americký tenista však stihl odpozorovat, jakým je Djokovič profesionálem. „Je to pečlivý ve všem, dokonce i při odpočinku. Vše bere opravdu vážně,“ oceňuje svého svěřence. „Když odpočívá, chce využít maximum možného času,“ cituje Agassiho web tennisworldusa.org. 

Jeho svěřenec se dlouhodobě potýká s bolestmi v pravém lokti. Nyní to vypadá, že se blýská na lepší časy. Djokovič podstoupil ve Švýcarsku menší chirurgický zákrok, aby se co nejdříve mohl vrátit do turnajového kolotoče.

Agassi věří, že se dvanáctinásobný grandslamový šampion dokáže vrátit opět do výborné formy. „Pro některé hráče může být poměrně složité dostat zpět do ideální formy, ale myslím si, že pro Novaka to nebude takový problém,“ uvažuje.

„Je mu sice třicet, ale jeho tělo v je v kondici pětadvacetiletého člověka,“ vidí Agassi hlavní přednost svého svěřence. „Potřebuje najít pár nových výzev. Tenis je o vyváženosti mysli, těla a srdce. Poté může vzniknout rovnováha,“ dodává závěrem Agassi.

Sám srbský tenista očekává, že by se měl vrátit do turnajového kolotoče v květnu na turnaji v Madridu.