Plíšková zvládla dvouhodinové drama. Po obratu je ve čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Pořádné drama přichystala svým fanouškům česká tenistka Karolína Plíšková. Ve druhém kole turnaje v Dubaji se po nevydařeném prvním setu nadechla k obratu a v duelu s Carlou Suarezovou Navarrovou zvítězila 5:7, 6:2, 6:4.

Plíšková sice vlétla do utkání výborně a prorazila Suarezové Navarrové hned v prvním gemu podání. Další průběh ale už tak úspěšný nebyl a Španělka se stále více dostávala do náporu na svou soupeřku.

Už před utkáním se vědělo, že na českou tenistku nečeká nic snadného, byť v posledních dvou zápasech Suarezovou porazila. V prvním setu ale měla nakonec pomalejší rozjezd do zápasu a po další ztrátě podání ve dvanácté hře prohrála první set 5:7.

Pak se ovšem Plíšková proti bývalé světové šestce nadechla k obratu a ve druhé sadě jí hned třikrát sebrala servis. Klíčové bylo zejména vedení 3:0 s výhodou dvou brejků. O ně se posléze mohla opřít a nemusela ji mrzet ztráta podání ve čtvrté hře. Plíšková bez výraznějších komplikací srovnala stavu zápasu na 1:1 a chystala se na třetí set.

Česká tenistka, která si pomohla 11 esy, se nemohla po většinu utkání opřít o první servis, který trefovala jen s úspěšností pod 50%. Ve třetím setu měla problémy ve výměnách přes druhé podání, ale vlastní zaváhání napravovala na returnu.

Po ztrátě podání prohrávala 0:2, avšak záhy po dvou získaných servisem Španělky otočila na 3:2. Suarezová ještě zabojovala a dalším úspěšným brejkem srovnala na 3:3, ale dramatickou pasáž hry nakonec zvládla lépe Plíšková, která čistou hrou sebrala soupeřce podání v sedmé hře a poté, co odvrátila dva brejkboly v osmém gemu, dokázala duel doservírovat.

„Moc dobře jsem nehrála," svěřila se Češka pro web wtatennis.com. „V uplynulých týdnech jsem toho příliš nenahrála, takže teprve hledám ten správný rytmus."

„Podobné výhry jsou však pro zbytek sezóny důležité. Je totiž snadné vyhrávat, když hrajete svůj nejlepší tenis," dodala Plíšková.

Třetí nasazená Karolína Plíšková, která v minulé sezoně vypadla v Dubaji ve druhém kole, si tak postupem do čtvrtfinále polepšila. V dalším kole se utká s Němkou Kerberovou a nutně potřebuje zlepšit úspěšnost prvního podání, aby mohla usilovat o postup mezi nejlepší čtyřku.