Bizarní zranění stojí Goffina i turnaj v Marseille

- Jan Vojkůvka

Belgický tenista David Goffin musel kvůli zranění oka v semifinále turnaje v Rotterdamu nejen skrečovat samotný zápas s Grigorem Dimitrovem, ale vzdát také účast ve francouzském Marseille. Na podniku, který začíná v pondělí, měl plnit roli nasazené jedničky.

Goffin byl přinucen kvůli natékajícímu oku skrečovat sobotní semifinále s Bulharem Dimitrovem v Rotterdamu. Jak jsme vás informovali již včera, Goffin se ve druhé hře druhé sady málo vídaným způsobem zranil. Sedmadvacetiletý Belgičan se vydal zakončit výměnu na síť, pokus o těžký volej ale skončil katastrofou. Míč tečovala světová sedmička rámem rakety tak nešťastně, že jej schytala rovnou do oka.

Po skreči čekal Goffina přesun do nemocnice, kde se podrobil vyšetření. Ačkoliv se jeho zranění neukázalo být vážným a oko nebylo úderem míčku poškozeno, Belgičanovi byl naordinován týdenní klid.

Na základě doporučení lékařů se tak musel člen elitní světové desítky odhlásit z turnaje v Marseille, kde měl být hlavním favoritem na zisk titulu. Na kurty se Goffin vrátí během Masters v Indian Wells na začátku března.