Federer mánie zasáhla Rotterdam! Pořadatelé hlásí vyprodáno

- Jan Havlovic

Federer mánie zachvátila nizozemský Rotterdam! Od chvíle, kdy pořadatelé oznámili účast dvacetinásobného grandslamového šampiona, šly vstupenky na dračku. Na středeční, páteční, sobotní i nedělní program hlásí organizátoři ABN Amro Open vyprodáno. Důvod je prostý, každý chce vidět legendárního Rogera Federera na živo.

Samotný Roger Federer původně v Rotterdamu neměl startovat, nakonec však přijal od pořadatelů divokou kartu. Do druhého největšího nizozemského města přijel s jasným cílem – projít alespoň do semifinále. Pokud by se to totiž šestatřicetiletému tenistovi podařilo, stal by se po pěti letech opět světovou jedničkou.

„Jsem nadšený, že tady mohu být. Být znovu jedničkou je pro mě obrovská motivace, byl by to pro mě neskutečný úspěch,“ řekl Federer v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

Z účasti legendárního Švýcara mají radost pochopitelně také organizátoři. Po ohlášení startu Rogera Federera na ABN Amro Open totiž prudce vzrostl zájem o vstupenky. Během chvíle se tak prodaly lupeny na středeční, páteční, sobotní i nedělní program, tedy na dny, kdy by se nasazená jednička měla představit v soutěžních zápasech.

Turnajový ředitel Richard Krajicek přisuzuje zvýšení zájem především Federerově účasti. „Když jsme oznámili, že tady bude startovat, vmžiku jsme prodali tisíce lístků,“ říká wimbledonský vítěz z roku 1996.

Cesta Rogera Federera turnajem v Rotterdamu začne právě ve středu. Světová dvojka vyzve Belgičana Rubena Bemelmanse, který úspěšně prošel dvoukolovou kvalifikací.