Smolař Haas se definitivně loučí! Chce působit jako poradce

- Jan Havlovic

Bývalá světová dvojka Tommy Haas definitivně ukončil hráčskou kariéru! Vítěz patnácti titulů tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro list Desert Sun. Německého tenistu trápily po celou kariéru vleklé zdravotní problémy, nyní oficiálně ohlásil konec kariéry. Haas se bude nadále věnovat funkci ředitele turnaje v Indian Wells a rád by působil jako poradce tenistů.

Loni na začátku srpna Tommy Haas reálně uvažoval o konci kariéry. „Klidně to mohl být můj poslední zápas,“ uvažoval Němec po prohře v prvním kole turnaje v rakouském Kutbühelu. A právě duel proti Němci Struffovi byl skutečně jeho poslední.

Po více než půl roce se bývalá světová dvojka rozhodla definitivně ukončit kariéru. Na vině je chatrné zdraví, které Haase trápilo po celou aktivní kariéru. Vítěz patnácti titulů absolvoval celkově devět velkých operací. I přes časté zdravotní trable zanechal v tenisovém světě silnou stopu!

„Můj poslední vyhraný duel byl proti Federerovi,“ pochlubil se Haas v rozhovoru pro list Desert Sun a zavzpomínal na loňskou výhru nad legendárním Švýcarem na turnaji ve Stuttgartu.

U svého milovaného sportu zůstává tenista žijí v Kalifornii i po konci aktivní kariéry. Haase bude nadále vykonávat funkci ředitele prestižního turnaje v Indian Wells. „Chci si užívat potenisový život, například lyžování a další věci,“ dodal Haas.

Bývalá světová dvojka by se také ráda realizovala jako poradce tenisových hráčů. Tuto pozici si Haase vyzkoušel na lednovém Australian Open, kde předával rady Lucasovi Pouillemu z Francie.