Nová „Korda éra“ začala! Syn grandslamového šampiona sahal po výhře, nakonec padl

- Jan Havlovic

Teprve sedmnáctiletý Sebastian Korda si odbyl premiéru na okruhu ATP. Syn grandslamového šampiona Petra Kordy obdržel divokou kartu na turnaj v New Yorku hraném na speciálním černém kurtu a v prvním kole sahal po senzační výhře. Mladý junior nakonec na Američana Francese Tiafoea nestačil, když prohrál po bezmála dvou hodinách boje po setech 6:4, 4:6, 2:6.

Byl to pro mladého Sebastiana hodně speciální moment. Právě na Long Islandu v New Yorku totiž jeho otec Petr vyhrál před 26 lety jeden ze svých deseti titulů. A právě na tomto místě si talentovaný hráč odbyl svou premiéru mezi dospělými. „Moc jsme o tom ani nemluvili,“ prozradil novinářům Sebastian Korda před duelem prvního kola.

Byla to premiéra jako hrom! New York, Long Island, centrální dvorec a poslední duel večerního programu. Mladý Korda nastoupil proti o tři roky staršímu Američanu Tiafoeovi, který byl jasným favoritem na postup. A tomu také odpovídal úvod zápasu, ve kterém vedl dvacetiletý Američan již 3:1.

Korda se však z nepovedeného začátku dokázal oklepat a dvěma brejky otočil stav úvodní sady. První sada tak šla překvapivě na konto vítěze letošní juniorky na Australian Open. Ve druhém setu se oba tenisté zlepšili na podání, a tak byl k vidění jediný brejk, který si připsal Tiafoe. Američanovi se tak podařilo poslat zápas do rozhodující sady.

V té už 98. hráč světového žebříčku dominoval, když hned dvakrát prolomit servis talentovaného juniora a postoupil do osmifinále newyorského podniku. 

Mladý Sebastian Korda se však rozhodně nemusí za nic stydět. Jeho premiéra mezi dospělými nedopadla propadákem. Ba naopak, vítěz juniorky z letošního Australian Open potvrdil své nadání a ukázal, že o něm v příštích sezonách ještě hodně uslyšíme.

New York Open, 1. kolo dvouhry
Francese Tiafoe (98.) – Sebastian Korda (873.) 4:6, 6:4, 6:2