Německo prý vyrukuje na Češky s Kerberovou i Görgesovou. Chyběly jen pro první kolo, je si jistá Rittnerová

- Filip Lefenda

Na půdu Běloruska dorazily s „béčkem“, přesto se tenistky Německa postaraly proti loňským finalistkám o velké překvapení a vynutily si výhrou v rozhodující čtyřhře dubnový duel proti České republice. Do boje o finále už by však dle šéftrenérky Barbary Rittnerové měly na domácí půdě zasáhnout i Angelique Kerberová s Julií Görgesovou, které v Minsku chyběly.

„Jsem si jistá, že Angie a Julia chyběly pouze pro první kolo,“ citovala Rittnerovou před návratem do vlasti agentura SID. To pro český výběr není nejlepší zpráva – obě zmíněné německé opory jsou totiž momentálně účastnicemi elitní desítky ženského světového žebříčku.

Hrát se ve dnech 21. a 22. dubna bude s největší pravděpodobností ve Stuttgartu, tedy o víkendu, po němž se bezprostředně v šestém největším německém městě rozjede Porsche Tennis Grand Prix, prestižní antukový turnaj žen pořádaný v hale. Přítomnost německé elity by tak dával smysl dvojnásob.

Spokojená byla Rittnerová, do loňské sezóny nehrající kapitánka, také s deblistkami Tatjanou Mariaovou a Annou-Lenou Grönefeldovou. „Tatjana byla skvělá a Anna-Lena je jako deblová specialistka vždy jednou z možností,“ připustila, že by právě strůjkyně třetího německého bodu v bitvě s Běloruskem mohly být zbylýma dvěma do party.