Zvyká si na běžný život. Vše je tak moc jiné, popisuje překvapeně Mónaco

- Filip Lefenda

Je to téměř deset měsíců, co Juan Mónaco pověsil raketu na hřebík. Třiatřicetiletý Argentinec si od té doby zvyká na zcela nový životní styl, a jak sám říká – je překvapený, jak moc se od toho sportovního liší.

„Opravdu mě to překvapilo,“ přiznala v rozhovoru pro La Nacion bývalá desítka žebříčku. „Svět bez profesionálního tenisu je najednou tak moc jiný,“ vysvětloval dále.

„Když hrajete tenis a pohybujete se v jeho prostředí, myslíte jen na sport, nic dalšího pro vás neexistuje. Jako by měli tenisté svůj vlastní svět,“ přemýšlel nad bývalou etapou svého života muž, který na profesionálním okruhu posbíral i devět singlových titulů.

„Třicet týdnů v roce jezdíte po turnajích, během těch zbylých zase usilovně trénujete a vaše hlava se z devadesáti procent stále zaobírá tenisem,“ líčil dále z Buenos Aires, dějiště konání aktuálně hraného antukového podniku ATP. „Tak nějak máte vsugerováno, že nic dalšího mimo tenis není, že svět funguje jen takto,“ dodal.

Mónaco, jenž byl v roce 2016 rovněž členem vítězného daviscupového týmu Argentiny, odehrál poslední soutěžní utkání loni v dubnu. „Od té doby jsem si uvědomil, že existují i lidé, kteří se světem sportu vůbec nesouvisí,“ usmíval se Jihoameričan, který se tento týden zúčastní turnaje legend.

„Teď už žiji běžným životem jako kterýkoliv jiný člověk,“ doplnil bývalý tenista, jenž se momentálně, mimo jiné, věnuje i práci televizního komentátora.