Trnitá cesta do finále! Češky pocestují na horkou německou půdu

- Jan Havlovic

České tenistky pocestují k semifinálovému utkání Fed Cupu na konci dubna do Německa! Rozhodla o tom závěrečná čtyřhra v Minsku, ve které Grönefeldová s Mariaovou dokázaly uspět v třísetovém dramatu. České reprezentantky tak čeká velmi těžká práce, pokud se chtějí probojovat do vysněného finále, které by se hrálo na domácí půdě. Němky totiž s největší pravděpodobností vyrukují na Češky s dvojicí Kerberová – Görgesová.

Už odpoledne bylo jasné, že si Češky podesáté v řadě zahrají semifinále. Petr Pála a jeho svěřenkyně tak mohly netrpělivě vyhlížet svého dalšího soupeře. A shoda byla stoprocentní – fandíme Bělorusku! V případě vítězství této východoevropské země by se český tým představil v dubnu na domácí půdě.

Bohužel se tak nestalo. V nesmírně dramatické závěrečné čtyřhře uspěl německý pár Grönefeldová, Mariaová, což znamená, že Češky pocestují na konci dubna na horkou německou půdu. A tam je rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Kapitán Jens Gerlach totiž vzal do Běloruska spíše „béčkovou“ sestavu, která favorizovaný domácí tým dokázala zaskočit. V záloze však mají Němky silný kalibr – Angelique Kerberovou a Julii Görgesovou.

Obě zmíněné tenisty zažívají skvělý vstup do sezony a lze tak očekávat, že je kapitán Gerlach nominuje i na dubnové semifinále. Není tak divu, že Petr Pála chtěl za soupeře raději Bělorusky. „Kerberová s Görgesovou – to je silný kalibr. Německo bude velmi těžký soupeř,“ tuší český lodivod.

Pála zároveň očekává, že by se hrálo na antuce ve Stuttgartu. Tento povrch českým hráčkám rozhodně nesvědčí. O motivaci však budou mít postaráno! V případě vítězství by se totiž hrálo finále na domácí půdě. „Holky strašně rády hrají před vlastními fanoušky. Finále doma je velkým lákadlem,“ dodal kapitán české střídačky.

Semifinálové duely Fed Cupu se odehrají 22. až 23. dubna. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francie, která dokázala v domácím prostředí udolat Belgii, a vítěz duelu USA – Nizozemsko (Američanky vedou po prvním dnu 2:0).