Sedmá výhra v řadě: Fed Cup nad očekávaní, říká Kvitová. Přeje si Bělorusko

- David Soumar

Nelehký návrat na fedcupovou scénu Petra Kvitová v sobotu zvládla. Do nedělního zápasu s Belindou Bencicovou tak mohla nastupovat s klidem. „Za stavu 2:0 se hraje o trochu lépe. Zápas byl výborný, neprohrála jsem si servis,“ hodnotila výhru. Ta Češkám vynesla třetí bod, a hlavně už desátý postup do semifinále v řadě.

Kvitová se s Bencicovou se na kurtu moc nezdržela. Jednoznačný zápas trval hodinu a dvacet minut a česká tenistka ho ovládla 6:2, 6:4. „Jsem hodně spokojená. Ustála jsem to bez nervů. V sobotu mě to emočně trochu vzalo. Snažila jsem se hrát víc v klidu, což se dařilo,“ popisovala Kvitová pocity po utkání. 

Na její straně byla i psychická výhoda. Kvitová věděla, že má český výběr v zádech slibné vedení. „Za stavu 2:0 se hraje o dost lépe. Zápas byl ale výborný, neprohrála jsem si servis. Ze začátku setů jsme se dost tahaly, ale pak jsme ji brejkla a už to bylo lepší. I když tam bylo pár deblů, tak v důležitých chvílích přišel dobrý servis,“ doplnila.

Kvitová tak přinesla do české šatny postupový třetí bod. V součtu s úspěšným turnajem v Petrohradu tak česká lvice zaznamenala už sedmou výhru v řadě. „Takovou šnůru jsem už dlouho neměla. Beru to hodně pozitivně. Teď mě čeká Dauhá, Dubaj. To bohužel bude o něčem jiném. Doufám, že to zvládnu nějak fyzicky. Chtěla bych si odpočinout, ale to nejde,“ smála se dobře naladěná Češka. Na začátku sezony přitom ani nepočítala s tím, že bude hrát ve Fed Cupu dvouhru.

„Nemyslela jsem si, že budu takhle hrát dva zápasy. Dopadlo to po tom všem nad očekávaní. Byla jsme připravená spíš na fandění, o to lépe to teď beru. Neodehrála jsem moc zápasů v Austrálii. Už před Petrohradem jsem si myslela, že nenastoupím. Pak se to změnilo,“ vysvětlila.

Kvitová pak také poděkovala publiku za úžasnou atmosféru. Vždyť do O2 areny přišla za víkend největší návštěva prvního kola v historii Fed Cupu. Na zelený dvorec v O2 areně by se ráda česká tenistka vrátila, ať na finále nebo semifinále. V něm by se ráda vyhnula Němkám. „Přála bych si Bělorusko, jelikož bychom hráli doma. Byly bychom rády, kdybychom tu mohly hrát znovu – třeba ve finále.“