Daviscupový tým míří do Ostravy! O baráž zabojuje v Porubě

- Jan Havlovic

Český daviscupový tým se představí fanouškům v rámci druhého kola euroafrické zóny Davisova poháru v RT Torax Areně v ostravské Porubě, kde se svěřenci Jaroslava Navrátila poperou v souboji s Izraelem o postup do zářijové baráže. Informaci potvrdili organizátoři v průběhu nedělního odpoledne. „Najít v dubnu volnou arénu nebylo snadné, protože vrcholí hokejová Extraliga,“ řekl Miroslav Černošek k výběru pořadatelského města.

Češi po smolné porážce v baráži v Nizozemsku sestoupili po jedenácti letech z elitní skupiny. Veselý a spol. by však rádi potvrdili, že mezi elitu patří. Prvním krokem bude dubnové utkání druhého kola euro-africké zóny, ve kterém svěřenci Jaroslava Navrátila vyzvou Izrael.

Tento duel se odehraje 6. a 7. dubna v Ostravě, konkrétně v porubské RT Torax Areně. „Najít v dubnu volnou arénu nebylo snadné, protože vrcholí hokejová Extraliga," řekl Miroslav Černošek. 

„Jsem rád, že jsme se domluvili s vedením porubské arény a můžeme opět hrát v regionu, kde máme tradiční velkou podporu města, kraje i diváků, kteří milují tenis a vždy český tým podpořili,“ uvedl k výběru místa zápasu Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která zápasy Davis Cupu zajišťuje.

Čeští tenisté si také zároveň vyzkouší nový model, který ITF zkouší právě v utkáních nižší divize. Hrát se bude systémem pátek – sobota na dva vítězné sety. Úvodní den se odehrají dva singly. Sobotní program poté začne čtyřhrou, po které budou následovat v případě potřeby zbývající dva duely dvouhry. 

Český daviscupový tým se v Porubě představí poprvé po osmnácti letech. Naposledy zde čeští tenisté hráli v roce 2000, kdy v prvním kole Světové skupiny porazili Anglii poměrem 4:1.