Los FC: O první body zabojují Kvitová se Strýcovou, Plíšková je nemocná

- Jan Havlovic

Kapitán Petr Pála vyšle do sobotních dvouher Petru Kvitovou a Barboru Strýcovou. Švýcarský kapitán Heinz Günthardt nasadí Belindu Bencicovou a Viktoriju Golubicovou, která dokázala v semifinálovém střetnutí před dvěma lety porazit jak Barboru Strýcovou, tak i Karolínu Plíškovou.

Rozlosováno! Víkendové střetnutí mezi Českou republikou a výběrem Švýcarska zná svůj „jízdní řád“. Rozhodl o tom páteční los, který se uskutečnil v Premier Clubu v prostorách vysočanské O2 arény.

Mírnou komplikaci musel řešit před samotným losem český kapitán Petr Pála, neboť týmovou jedničku Karolínu Plíškovou trápí nemoc. „Dnes ráno jsem se probudila se střevní virózou a zítra bohužel nemůžu proti Švýcarkám nastoupit. Zkusím se dát do pořádku na neděli,“ napsala Plíšková na svůj twitterový účet. Světovou pětku zastoupí Barbora Strýcová! 

Jako první se v sobotu dostane na kurt z českého týmu Petra Kvitová, která vyzve švýcarskou dvojku Viktoriju Golubicovou, aktuálně stou hráčku světového žebříčku. Favoritkou tohoto duelu bude bezesporu sedmadvacetiletá dvojnásobná grandslamová vítězka, která v minulém týdnu opanovala turnaj v Petrohradu a do Prahy si přivezla vynikající formu.

„Barča s Kájou mi dají brutální tipy, co na ni hrát. Budu se tam snažit nechat všechno a usnadnit to Barče v dalším zápase.“ řekl Petra Kvitová na tiskové konferenci po losu.

Poté se před vyprodanou O2 arénou představí Barbora Strýcová, která v plánované sestavě nahradila Karolínu Plíškovou. Jednatřicetiletá Strýcová vyzve Belindu Bencicovou, která se vrátila na tenisové dvorce závěrem loňského roku po vleklých zdravotních problémech. Mírnou favoritkou tohoto souboje bude česká tenistka, avšak lze očekávat vyrovnaný souboj. 

„Na zápas se připravím. Belinda je lepší hráčkou, než byla před čtyřmi lety,“ říká Barbora Strýcová o posledním vzájemném střetnutím se Švýcarkou.

Nedělní program zahájí souboj jedniček, tedy Petry Kvitové a Belindy Bencicové. Poté dojde na střet Barbory Strýcové s Viktorijí Golubicovou v případě, že se Karolína Plíšková nedá zdravotně do pořádku.

Los utkání Česko-Švýcarsko
Sobota
13:30 Petra Kvitová (21.) – Viktorija Golubicová (100.)
15:00 Barbora Strýcová (25.) – Belinda Bencicová (73.)

Neděle
Petra Kvitová (21.) – Belinda Bencicová (73.)
Barbora Strýcová (25.) – Viktorija Golubicová  (100.)
Šafářová, Kar.Plíšková – Bacsinszká, Teichmannová