Chceme co nejlepší atmosféru, zve Plíšková na Fed Cup. Hádky prý nehrozí

- David Soumar

Český fedcupový tým se v neděli sešel a v pondělí proběhly i úvodní tréninky. Karolína Plíšková si zatrénovala s Lucií Šafářovou. „Atmosféra byla dobrá. Trénink s Luckou má vždycky dobré tempo,“ říkala novinářům. Povrch na žebříčku nejvýše postavené Češce také vyhovuje a už se těší na atmosféru víkendových zápasů.

„Doufám, že se O2 arena vyprodá. Pořád tam zbývá pár vstupenek,“ vzkazuje Plíšková. Vstupenky můžete nakupovat na tomto odkazu

Před týdnem zápasy v Austrálii, nyní už se chystáte na Fed Cup. Jak si na tu změnu zvykáte?
Cesta z Austrálie je pro mě vždy příjemnější. Ráno se mi vstává dobře. Večer jsem sice chodila spát dřív, ale jen pár dní. Měla jsem volno, takže dobré. Týden už jsem zpátky a jsem v tréninkovém procesu. Za chvíli i zápasovém.

Bude hrát v O2 areně poprvé od zápasu s Ruskem (2015). Pamatujete si na svůj poslední zápas v této hale?
Vzpomněla jsem si. Asi jsem tu ani nebyla na žádné jiné akci, naposledy při tom finále. Vzpomínky na to jsou. První trénink máme za sebou. Bylo to docela dobré.

Jaký je povrch?
V porovnání s tím australským určitě pomalejší. Tady v hale je asi 20 stupňů, v Melbourne bylo přes 40. To je hlavní rozdíl. Do víkendu se povrch ohraje a bude rychlejší, zatím mi to přišlo v pohodě.

Tým je v nejsilnější možné sestavě. Jak to vnímáte?
Až na zápasy v USA loni, jsme se sešli vždy ve velmi silném týmu. Ať tam byly deblistky nebo jiné hráčky, ten tým byl vždycky silný. Hráček máme hodně, které by v týmu mohly hrát. Tím, že je to doma, tak chtějí hrát všechny. Pro nás to bude super týden a skvělé zápasy. Nikdo odmítnout nechtěl. Doufám, že to zvládneme a po delší době nebude rozhodovat debl.

S čím na Viktoriji Golubicovou? Asi budete opatrnější než v Luzernu (2016)…
Trochu jsem ji podcenila. Tenkrát zahrála životní zápasy, který už by asi nezopakovala. Hrálo se ve Švýcarsku, tady je to o něčem jiném. S publikem v zádech už jsme výrazně silnější.

Jste zatím spokojená se vstupem do nového roku?
Výsledky byly takové normální, si myslím. Beru to s pokorou. Rok nazpět bych dala skoro všechno, abych mohla hrát čtvrtfinále grandslamu. Zatím nejdůležitejší krok je pro mě postupu do druhého týdne grandslamu. Ten zatím zvládám plnit. V Austrálii jsem neprohrála s nikým, kdo by byl v žebříčku za mnou, takže je to solidní.

Snažila jste se i o nátlakovější tenis. To jste asi sama chtěla…
Ne vždycky se to povede. Někdy ta hra prostě není optimální. Většina holek, co potkávám, jsou obranářky. Chce to do toho chodit a výměny ukončovat. Jinak bych tam byla čtyři hodiny. To není můj styl.

V Austrálii jste potkala jak Barboru Strýcovou, tak Lucii Šafářovou. Jak těžké zápasy to byly?
Byly to nervíčky. Před tím jsem se asi s žádnou Češkou na grandslamu nepotkala. Bylo to vypjaté jak s Barčou, tak Luckou. Nebyly to úplně příjemné zápasy. Jsem ráda, že jsem to zvládla. Zápasy jsme zvládly kvalitně jak tenisově, tak ve smyslu chování vůči sobě.

Ve Fed Cupu jde ale tahle rivalita zase stranou…
Musíme to hodit za hlavu. Byly bychom samy proti sobě, kdyby tu byly nějaké hádky. Každý tu má trošku svůj program, ale žádné hádky nehrozí.

Petra Kvitová v týmu zatím chybí, ovládla turnaj v Petrohradu. Sledovala jste její výkony?
Měla jsem spíše svůj program. Vyhrála ale turnaj zas po nějaké době, to je skvělé. Vrátilo se jí zase štěstí. V hale je nepříjemná hráčka, musela hrát dobře.

Znáte se s Belindou Bencicovou nějak lépe?
Tu znám velmi dobře. Strávily jsme spolu pár turnajů. Na zápas s ní se těším. Pořád ji beru jako hráčku ze špičky. Ona je jedna z mála holek, které jsem ještě nepotkala na turnaji. Takových už moc není. Na tomto povrchu bude nepříjemná. Umí všechno, bekhend, stopbal… Dařilo se jí teď před Austrálií. Zápasu má odehráno hodně, bude připravená.

Berete stále Fed Cup jako něco speciálního? Byla jste hned rozhodnutá, že nastoupíte?
Hned úplně ne. Hraje se ale v O2 areně, to je velké plus. Nemusí se nikam cestovat. Zápasy v Praze bych asi neodmítla – navíc takto kvalitní. Doufám, že se O2 aréna vyprodá. Pořád tam zbývá pár vstupenek! Chceme co nejlepší atmosféru.

Jsou fanoušci tady v O2 areně to, co vás dovedlo k rozhodnutí zúčastnit se?
Asi bych hrála i jinde. Ta atmosféra Fed Cupu je jedinečná, i když se zrovna hraje venku. To na turnaji nezažijete. Nejen kvůli lidem, ale i kvůli týmu. Všechny tu znám dlouho. Od doktorů, po maséry.