Bývalá světová jednička vyfasovala pokutu za urážení novinářů

- Jan Vojkůvka

Mezinárodní tenisová federace (ITF) se musela během víkendu zabývat velmi nepříjemnou záležitostí. Během daviscupového týdne se bývalý první hráč světa Marcelo Rios dopustil nadávek na adresu novinářů, kteří se účastnili zápasu mezi Chile a Ekvádorem, které domácí Chilané v americké zóně Davis Cupu nakonec vyhráli.

Rios už ve středu 31. ledna podle dostupných informací dopustil nevhodného chování a za nadávky obdržel pokutu 2500 amerických dolarů. „Jak řekl můj přítel Diego Armando (Maradona), všichni mi můžete vy**lit, protože nemluvím s novináři. Nějaké otázky?“ pronesl k přítomným zástupcům médií.

Rios nebyl za své nevhodné chování během Davis Cupu suspendován a mohl zůstat u chilského týmu i během zápasů. Bývalý chilský tenista, který už během aktivní kariéry byl známý svou horkokrevnou povahou, později napsal na svůj Twitter: „Rozumím tomu, že mnoho lidí nesouhlasí s tím, co jsem řekl, ale už mě unavují neustálé novinářské lži a nikdo je není schopný zastavit,“ zlobil se Rios.

„Přijel jsem do Chile, abych pomohl týmu bez nároku na plat,“ podotkl. „Novináři rádi vymýšlí příběhy a dělají oběti. Jsou pořád stejní,“ dodal.