ATP

Zlaté české ručičky se budou starat o Djokoviče. Na Štěpánkovo doporučení je Srb v Praze

- Petr Sumbal

Novak Djokovič se dlouhodobě zdravotně trápí. Ani na Australian Open to nebylo ono, Srbovo tělo si vyžádalo další pauzu. Radek Štěpánek, od této sezony Djokovičův kouč, doporučil svému svěřenci, aby navštívil věhlasného českého fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Novak Djokovič se sice dokázal dát dohromady natolik, aby mohl nastoupit poprvé od loňského Wimbledonu na kurty na Australian Open. Jenže tělo si znovu řeklo dost, po překvapivé osmifinálové porážce s Korejcem Hyeonem Čongem, si musí bývalá světová jednička od tenisu znovu na nějakou chvíli odpočinout. Zlobí ho totiž loket.

K co nejrychlejšímu návratu zpátky na kurty chce podle webu tennisworldusa.org Djokovičovi pomoci také jeho trenér Radek Štěpánek. Ten Srbovi doporučil, aby se svěřil do péče českému specialistovi. Podle webu tenisportal.cz se jedná o Pavla Kolářove, se kterým má sám Štěpánek jen ty nejlepší zkušenosti. Už dříve Djokovič nevyloučil, že se bude muset podrobit operaci. Nyní se mu dostane konzultace i od českého fyzioterapeuta, který je zvyklý pracovat s největšími světovými hvězdami.

V současné době se Djokovičův návrat těžko odhaduje, sám hráč by však rád startoval na betonových amerických podnicích v Indian Wells a Miami, které se konají v březnu. V případě, že se mu povede zranění vyléčit rychleji, mohl by si rodák z Bělehradu zažádat o divoké karty v Acapulcu nebo Dubai.