Nemocný Zverev vynechá Davis Cup. Pokuta byla přehnaná, zlobí se německý kapitán

- Jan Vojkůvka

Německý daviscupový tým se v úvodním kole týmové soutěže proti Austrálii bude muset obejít bez Mischy Zvereva. Tenista, jenž kvůli skreči v prvním kole Australian Open obdržel rekordní pokutu, se dál potýká s nemocí, která mu zamezila v bojích na grandslamu.

Mischa Zverev byl po prvním kole Australian Open, ve kterém skrečoval za stavu 2:6, 1:4 zápas s Hjon Čongem, pozdějším semifinalistou, vinou nových pravidel pokutován rekordní částkou ve výši 45 tisíc amerických dolarů, v přepočtu tedy zhruba 934 tisíc korun. Svou skreč tehdy hájil faktem, že ho trápí zánět v rameni a horečka.

Ačkoliv pořadatelé jeho argumenty přijali, od nově zavedených přísných pravidel ho to neuchránilo. Zverev se navíc dál potýká s nemocí, která ho stála prakticky celé prize money za melbournský grandslam. Kvůli nemoci navíc musí vynechat i víkendové utkání Davis Cupu.

Jak podotkl kapitán německého týmu Michael Kohlmann, ve světle Zverevova stavu je obří pokuta přehnaná. „Byla příliš velká. Je pro něho těžké se s tím smířit,“ zlobí se Kohlmann, který se v duelu s Australany bude muset obejít bez staršího z bratrů Zverevových.

„Je mi to líto hlavně kvůli němu. Zkoušel všechno možné, aby tu mohl s námi být, ale nakonec to nedávalo žádný smysl,“ uvedl kapitán. „Trávil čas v Melbourne, kde se snažil vyléčit, ale pořád se necítí dobře, tak jsme se rozhodli, že pojede domů a pokusí se dát dohromady.“