Nišikori oslavil první výhru od srpnového zranění. Zápěstí vypadá dobře, těší ho

- Jan Vojkůvka

Bývalý čtvrtý hráč světa Kei Nišikori je definitivně zpátky v kolotoči turnajů. Po nevydařeném comebacku na challengeru v Newportu, kde prohrál v úvodním kole s Dennisem Novikovem, se japonský tenista v Dallasu dočkal prvního vítězství od srpna, kdy si zranil pravé zápěstí a téměř půl roku nemohl hrát.

Nišikorimu se v Dallasu povedla odveta za Newport a osmadvacetiletý zkušený tenista za 66 minut přehrál Dennise Novikova 6:3, 6:3. Další překvapení už nepřipustil a poprvé od turnaje ve Washingtonu, který se hrál na začátku srpna minulého roku, pocítil radost z vítězství.

„Pořád ale potřebuju zamakat na spoustě věcí, ale zápěstí vypadá dobře, což je velkou úlevou,“ uvedl na tiskové konferenci Nišikori, který se propadl ve světovém žebříčku na 27. místo.

„Skvělý byl můj return. Jakmile se mi podařilo vrátit první servis, byl jsem schopný se dostat do výměny, což je moje největší zbraň,“ řekl Nišikori, který v prvním setu získal klíčový brejk v sedmé hře a ve druhém setu od stavu 3:3 vyhrál tři gemy v řadě.

„Nebyl jsem už ani tak nervózní jako minulý týden,“ těšilo Japonce. „Více jsem se povzbuzoval a dostával ke své hře. Čím více zápasů odehraju, tím lepší tenis budu schopen předvádět,“ dodal Nišikori, kterého ve druhém kole čeká v noci na čtvrtek Němec Matthias Bachinger.