Hopman Cup zaznamenal rekordní návštěvnost. Příští rok chce znovu Federera

- Jan Vojkůvka

Tradiční týmová soutěž, která každoročně otevírá novou tenisovou sezónu, má před sebou pro nový ročník náročný úkol. Po rekordní návštěvnosti je cílem pořadatelů opět přilákat na kurty více než 100 tisíc diváků a za tím účelem chtějí opět přivést Rogera Federera.

Federer na Hopman Cupu zahájil svou tenisovou sezonu v posledních dvou ročnících týmové soutěže a jak v roce 2017, tak i letos, se mu tento krok nakonec vyplatil. Na konci ledna se totiž v obou sezonách stal vítězem Australian Open.

V Perthu doufají, že si Federer bude chtít stejný program zopakovat i v příští sezoně a rekordní návštěvnost, která od této sezony činí 106 000 diváků, by tak nemusela být na dlouhou dobu zakotvená v historických zápisech Hopman Cupu.

„Vypadá to, že v posledních dvou letech mu tato volba vyhovovala a pracovala v jeho prospěch. Rádi bychom ho opět přivedli,“ řekl k Federerovi turnajový ředitel Paul Kilderry. „V Melbourne vyhrál znovu a to ukazuje, že jeho příprava funguje,“ podotkl.

Získat pro Hopman Cup potřetí v řadě Federera se tak nemusí jevit jako příliš náročný úkol. Brzy sedmatřicetiletý tenista si navíc svůj pobyt v Perthu dokáže užívat, a ač je Hopman Cup pro Švýcara přípravným turnajem, předvádí na něm pravidelně výborné výkony, což potvrdil i letos, kdy s Belindou Bencicovou vybojoval titul.

„Roger je pověstnou třešničkou na dortu,“ uvedl Kilderry. „Ale tento rok jsme měli hned čtyři hráče z první osmičky mužského žebříčku a také hráčky jako Kerberová, Bouchardová, nebo Vandewegheová. Tento rok jsme měli opravdu kvalitní hráče,“ dodal s tím, že špičkové startovní pole je cílem Hopman Cupu i pro příští sezonu.