Na Švýcarky v nejsilnější sestavě! Pála oznámil nominaci na Fed Cup

- David Soumar

Praha se po téměř třech letech znovu chystá na fedcupový svátek. Podívaná se dá očekávat velkolepá, kapitán Petr Pála totiž může počítat s těmi nejlepšími. „Proti Švýcarkám nastoupí Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová,“ oznámil na tiskové konferenci. Duel prvního kola Světové skupiny se Švýcarskem proběhne v sobotu 10. a neděli 11. února 2018. Vstupenky na oba dny jsou stále v prodeji.

„Čekají mě příjemné starosti s nominací, která bude nejsilnější možná,“ předjímal lišácky kapitán Petr Pála už při prosincovém zahájení prodeje vstupenek na střetnutí prvního kola Fed Cupu proti Švýcarsku. Karolína Plíšková i Petra Kvitová dopředu dávaly vědět, že se na duel v O2 areně těší…

A skutečně. Na úterní tiskové konferenci oznámil kapitán českého týmu nominaci, ve které kromě Plíškové s Kvitovou nechyběla ani Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou. „Těžká nominace to nebyla. Holky měly zájem hrát. Hraje se doma, to je pro ně velký impuls. Ukážou se před vlastními fanoušky,“ potěšilo Pálu na tiskové konferenci. „Sestava je hodně silná. Na papíře budeme favority. Je to radost,“ usmíval se.

Češky by tak proti Švýcarkám měly být favoritkami. Všechny čtyři nominované jsou napěchované v elitní třicítce žebříčku WTA. Pro srovnání – na žebříčku nejvýše postavená Švýcarka je až dvanáct míst za Šafářovou.

Ale pozor, Šafářová upozorňuje, že není radno nic podcenit: „Mají silný tým. Belinda Bencicová se teď vrátila a hraje výborně, Golubicová je zase dobrá hráčka v singlu i deblu. Nebude to jednoduché utkání.“

Pomoct by ale mělo domácí prostředí, které už netrpělivě vyhlíží i Barbora Strýcová: „Těším se hrozně moc. Máme na Prahu krásné vzpomínky třeba z roku 2015,“ připomněla finále proti Ruskám. Strýcová tehdy s Plíškovou vybojovaly rozhodující bod v závěrečné čtyřhře.

Teď chtějí Češky začít v Praze další vítězné tažení. Na únorové střetnutí proti Švýcarkám v pražské O2 areně jsou stále k dispozici vstupenky na oba dny. Nakoupit je můžete na tomto odkazu.

Nominace České republiky:
Karolína Plíšková (5.)
Barbora Strýcová (24.)
Petra Kvitová (29.)
Lucie Šafářová (30.)

Nominace Švýcarska:
Timea Bacsinszká (42.)
Belinda Bencicová (72.)
Viktorija Golubicová (109.)
Jil Teichmannová (135.)