Wozniacká rozbrečela i Serenu. Miluju tě! vzkázala jí pak Dánka

- Jakub Slunečko

Okamžitě po triumfu Caroline Wozniacké na Australian Open se spustila smršť gratulací. Hlavně od těch, kteří vědí, jak dlouho dánská tenistka na grandslamový triumf musela čekat. Jedna z nejemotivnějších zpráv přišla od Sereny Williamsové, která Wozniackou připravila o titul na US Open v roce 2014. „Jsem na tebe tak hrdá. Nemůžu z toho teď ani usnout,“ napsala.

Ty dvě jsou nezvyklými kamarádkami a často si lichotí – Serena Williamsová si nikoho z tenistek tolik k tělu nepouští. A tak není divu, že americká legenda a loňská šampionka Australian Open zápas Wozniacké pořádně prožívala.

„Byla jsem až moc nervozní, než abych se na finále dívala,“ napsala na Twitter. „Ale probudila jsem se a zjistila, že Caroline je světovou jedničkou a šampionkou Australian Open. To je úžasné, jsem tak šťastná. Jsou to slzy? Ano jsou,“ přiznala pak, že ji titul Wozniacké rozbrečel.

„Jsem na tebe tak hrdá, tak hrdá. Nemůžu z toho už teď usnout,“ připojila pak ke zprávě ze svého sídla v Beverly Hills, kde zrovna v tu dobu byly čtyři hodiny ráno.

Když pak Wozniacké tuhle zprávu ukázali reportéři ve studiu, už tak dojatá Dánka emotivně vzkázala do kamery: „Miluju tě, Sereno!“

Wozniacká se stala světovou jedničkou už ve 20 letech. Ale až o sedm roků později teď vybojovala první grandslamový triumf. O její dlouhé cestě k nejvyšším metám ví i legendární Rod Laver, po kterém je pojmenován centrální kurt na Australian Open, kde Dánka titul získala.

„Vítej v klubu,“ vzkázal jí na Twitteru jeden z nejlepších tenistů v dějinách.

Připojila se i wimbledonská šampionka Marion Bartoliová, která vysekla kromě Wozniacké poklonu i její finálové soupeřce Halepové: „Jedno z nejlepších finále, které jsem kdy viděla. Jsou to obě neskutečné bojovnice.“

V neposlední řadě Wozniacké gratulovaly velké sportovní osobnosti z domovského Dánska. Třeba golfita Thomas Bjørn upozadil i svůj sport a jednoznačně napsal: „Největší úspěch v historii dánského sportu! Tvoje země je na tebe hrdá.“

Na něj navázal i legendární fotbalový brankář Peter Schmeichel: „Gratulace, díky tobě jsme všichni hrdí Dánové.“