Smutné znovusetkání šampionek. Babosová připravila Hlaváčkovou o grandslam

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Ještě v říjnu spolu Andrea Sestini Hlaváčková a Tímea Babosová vyhrály Turnaj mistryň. Po obrovském úspěchu se ale deblový pár rozešel. Česká tenistka pak přijela na Australian Open už s novou parťačkou. Jako první nasazený pár měly velké ambice, grandslamový titul ale nezískají. Připravila je o něj právě Babosová. „Bolí to o to víc,“ řekla po zápase Hlaváčková.

Čtvrtfinálový souboj na Australian Open svedl Andreu Sestini Hlaváčkovou s Čchan Jung-žan do souboje proti dvojici Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová. Favoritem zápasu byl první nasazený pár Hlaváčková, Čchan, který se před turnajem netajim vysokými ambicemi.

Zápas ale nakonec dopadl nepříjemnou porážkou 4:6, 6:0 a 6:7(6). „Je to velká smůla, protože jsem paradoxně hrála nejlepší utkání turnaje,“ litovala Sestini Hlaváčková. „V prvním setu jejich slabiny neexistovaly a nic z toho, co o nich vím, nesedělo,“ říkala česká tenistka.

Doufala hlavně v to, že Mladenovicové, která prohrála v singlu už patnáct zápasů za sebou, bude chybět sebevědomí. „Bohužel to na ni nepadlo, hlídala si místa na kurtu, která normálně nehlídá, hrála reflexní voleje. Na všechny těžké míče hrála neskutečně. K sebevědomí ji nejspíš stačily vyhrané zápasy v deblu,“ řekla hořce Sestini Hlaváčková.

Druhý set sice Češka s parťačkou ovládly 6:0, nakonec to ale nebylo nic platné. Jejich soupeřky totiž postoupily díky lépe zvládnuté dramatické koncovce třetí sady. „O zápas se strhl obrovský boj a je mi hrozně líto, že jsme v tiebreaku nedohrály pár míčů, protože jsme v něm vedly už 4:1,“ připomíná Sestini Hlaváčková.

Sama pak dva mečboly soupeřek odvrátila skvělými returny, na ten třetí už ale byla krátká. „Věděla jsem, že Tímea bude hrát dobře,“ řekla česká tenistka o bývalé parťačce, se kterou před necelými třemi měsící pozvedla trofej pro vítězky Turnaje mistryň.

„Byla jsem kvůli ní před zápasem víc nervozní a tahle porážka mě tak mrzí dvojnásob,“ přiznala.

I když s novou parťačkou Čchan nedokázaly naplnit očekávání a jako první nasazený pár skončily už ve čtvrtfinále, velkou hlavu si z toho Sestini Hlaváčková nedělá. „Jsme nový pár. I když jsme první nasazené, tak ty nejlepší dvojice spolu hrají dlouhodobě a mají už za sebou společné úspěchy,“ připomněla.

„Čtvrtfinále tak beru jako velký úspěch. Odjíždíme s pozitivním pocitem z turnajů, kterém jsme v Austrálii odehrály,“ zmínila ještě finálovou účast v Sydney a semifinále z Brisbane.

O první společný titul bude česká tenistka s novou parťačkou dál bojovat na turnajích v Dauhá a Dubaji.