Pomsta za French Open? Rusky nám vzaly talíř, vzpomíná Krejčíková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: V květnu 2016 Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou vletěly nesměle na French Open. Dvacetileté Češky ve čtyřhře skalpovaly Hingisovou i Hlaváčkovou s Hradeckou a měly nakročeno do finále. „Chtěla jsem si odvézt alespoň finálový talíř jako památku,“ vzpomíná Barbora Krejčíková na okamžik, kdy jim v semifinále vystavil stopku pár Vesninová, Makarovová – jedna z nejlepších deblových dvojic světa. Teď mají v Melbourne Češky ideální příležitost se za bolestivou porážku pomstít.

Po průletu do osmifinále deblu na Australian Open zjišťovala Barbora Krejčíková další soupeřky: „Vesninová, Makarovová? Hm, tak dobře...“ Tomuhle páru má co vracet. Zatím se jí niky nepodařilo skvělý ruský pár nikdy porazit, navíc v hlavě pořád nosí vzpomínku na pařížský grandslam, kde ji a parťačku Siniakovou obraly Rusky o finále.

Výsledek 4:6 a 2:6 byl tehdy krutý. Dvacetileté tenistky působily jako zjev, když před tím pokaždé ve dvou setech vyřadily obrovské favoritky – Martinu Hingisovou se Saniou Mirzaovou (světové jedničky) a potom i Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou.

Makarovová s Vesninovou je ale o finálový sen připravily. „Jsou to už dva roky zpátky a soupeřky i my jsme se posunuly někam jinam. Byly jsme tam hodně nervozní a nedařilo se nám proměnit šance,“ vzpomínala v Melbourne Krejčíková.

„Semifinále byl pro nás úspěch, ale byly jsme dost zklamané. Chtěly jsme si zahrát finále. Já si chci z turnaje vždycky něco odvézt a alespoň finálový talíř by byl hezký.“

Pondělí přinese českým tenistkám ideální šanci Ruskám bolestivou porážku vrátit. O něco starší a zkušenější Siniaková s Krejčíkovou už nebudou do boje proti druhému páru světa nastupovat vyjukaně.

„Bude super zápas,“ těšila se Krejčíková, která je se Siniakovou v pavouku čtyřhry jako šestnáctá nasazená. „Tady se dá hrát s každým. Půjdeme si agresivně pro míče. V Paříži to bylo tehdy smutné, ale teď hrajeme znovu. Nová šance, nový zápas,“ povzbuzovala se.

Tuší, že jejich výhodou by mohl být skvělý servis, kterým si zatím český pár v Melbourne pomáhá. „Když je něčím rozhodíme, tak máme šanci. Stačí jeden brejk a pak už to dopodáváme. Ony musí vyhrát a když jim tohle provedeme, tak se bude hrát podle nás,“ doufala Krejčíková před třaskavým pondělním střetem.