Nadal zničil dalšího soupeře a bez ztráty setu je už v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Kolena drží a Rafael Nadal drtí jednoho soupeře za druhým. Na Australian Open jsou zatím výkony světové jedničky, která musela ukončit předčasně minulou sezonu už po prvním zápase na Turnaji mistrů a do nového ročníku vstoupila odhlášením z Brisbane, prvotřídní. A Španěl bez ztráty setu hladce postupuje.

Dominikánce Estrellu smetl třikrát 6:1, Argentince Mayera přehrál 6:3, 6:4, 7:6(4) a byl to jediný vyrovnanější zápas. Ve třetím kole totiž přejel Damira Džumhura, nejvýše postaveného soupeře, na něhož v Melbourne narazil, 6:1, 6:3, 6:1.

„Byl to dobrý zápas. Když vyhrajete 6:1, 6:3, 6:1, tak je to vždy skvělý výsledek, ne? Bez dobré hry by bylo nemožné dosáhnout takových výsledků,“ řekl na tiskové konferenci s úsměvem a především radostí z toho, že se zbavil zdravotních problémů, které přibrzdily i jeho přípravu a začátek sezony.

„Jsem hrozně šťastný. Šťastný z toho, že jsem se dostal do osmifinále. Je to dobrá zpráva,“ podotkl.

Mezi nejlepšími šestnácti čeká na Nadala další argentinský soupeř Diego Schwartzman, který se svými 170 centimetry patří k vůbec nejmenším hráčům na okruhu. To je ale podle Nadala spíš soupeřova výhoda.

„Abych byl upřímný, je to hráč, proti kterému musím předvést to nejlepší, jinak nemusím vůbec vyhrát,“ řekl se vší upřímností a dodatkem, že nehodlá nic podcenit. „Je to hráč se skvělými údery, kontrolou základní čáry, moc nechybuje... Je pro něho snadné měnit směry pohybu. Hrál už čtvrtfinále na US Open a bude to těžký zápas. Musím předvést svůj nejlepší tenis,“ dodal.

Pokud se Nadalovi podaří předvést výkon podobný tomu ze zápasu s Džumhurem, může klidně pokračovat ve své šňůře výher bez ztráty setu. Zatím má na kontě tři.