Zápas s Federerem? Napřed musím myslet na Berdycha, upozornil Del Potro

- Jan Vojkůvka

Když v pekelné výhni dotáhl Juan Martin Del Potro do vítězného konce zápas s ruským mladíkem Karenem Chačanovem, nesmírně se mu ulevilo. Zvládl další překážku v cestě za úspěchem a poradil si i s velkým horkem, které výkonům hráčů vůbec neprospívají.

„Bylo hodně těžké v tom hrát,“ řekla světová desítka na tiskové konferenci. „Nějakých 40 stupňů moc neprospívá zdraví. Stojí to hodně úsilí, abychom mohli předvádět dobrý tenis. Podmínky rozhodně nejsou pro hraní tenisu dobré. To vlastně vidíte i na divácích, nikdo nechtěl sledovat zápas na místech bez stínu,“ podotkl.

Del Potro to ale zvládl a dokráčel za postupem do třetího kola. Stále více se tak v kuloárech zmiňuje blížící se potenciální zápas ve čtvrtfinále, ve kterém by se Argentinec mohl střetnout s Rogerem Federerem.

„Prvně ale musím myslet na Berdycha,“ odmítl spekulace o případném čtvrtfinále Del Potro, který si uvědomuje, že český tenista hraje v Melbourne uvolněně a bez výraznějšího tlaku na svou osobu. „Bude to proti němu těžké, hodně náročná výzva. Tomáš je jedním z hráčů, kteří jsou schopni porazit kohokoliv,“ uvedl Del Potro.

„Pokud se cítí na kurtu dobře, je to velmi nebezpečný chlapík. Musím se pokusit cítit lépe než on a pak uvidíme, jestli ho dokážu porazit,“ dodal Del Potro, který v devíti vzájemných zápasech Berdycha pětkrát porazil, včetně posledního klání v minulé sezoně v Cincinnati.