Můj nejrychlejší zápas! zářila Plíšková. Nebohé Brazilce nedala čuchnout

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Hned, jak dohrála, podívala se na časomíru. „Tyjo, hodně dobrý,“ řekla pak při pohledu na 44 minut. Plíšková poslala Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou domů po vítězství 6:1 a 6:1. A teď se může chystat na český souboj proti Lucii Šafářové.

Ještě na kurtu při rozhovoru říkala: „Tohle byl asi můj nejrychlejší zápas.“ Taková rychlost se na tenisových dvorcích opravdu jen tak nevidí. Ale Plíšková si rychlé vítězství zasloužila. V prvním setu byla téměř bezchybná, vyrobila jen dvě nevynucené chyby.

Od začátku měla na vědomí, že favoritky si tady na Australian Open zatím hodně často prochází těžkými chvilkami. A ona nechtěla být podobný případ. „Byla jsem ostražitá a na své poměry hodně soustředěná, nedala jsem jí šanci se chytit. Takhle bezproblémový zápas jsem dlouho neměla,“ pochvalovala si potom.

V parném dni, který v Melbourne přivedl na pokraj sil třeba Tomáše Berdycha, byl tohle pro Plíškovou ideální scénář. „Hned po zápase jsem se podívala na čas. 44 minut, to je hodně dobrý! V takovém vedru to nemohlo být lepší. Pořád mám dost sil.“

Na třaskavý duel třetího kola proti Lucii Šafářové bude určitě dost sil potřebovat. I když na grandslamu se ještě nepotkaly, odehrála Plíšková proti nepříjemné krajance už sedm zápasů. Naposledy se tahaly ve třech setech na turnaji v Pekingu, Plíšková vede vzájemnou bilanci 5:2.

„S ní to nikdy lehký zápas nebyl. Je bojovná za každého stavu a pořád si drží standard. Nečekám, že by to byl z její strany propadák a vystřílela se,“ předpovídala Plíšková.

Se zájmem nedávno v televizi sledovala zápas Šafářové s Kerberovou a věděla: „Hraje dobře, s Kerberovou to bylo opravdu vyrovnané a tady v Melbourne má za sebou dvě solidní kola.“

Bude se zároveň jednat o duel s kamarádkou z fedcupového týmu. „Lucka je hodná holka, jsme v pohodě,“ potvrdila Plíšková.

Na soucit ani emoce ale nebude čas. Plíšková moc dobře ví, že samotný žebříček jí zápas nevyhraje. „Nepokládám se za velkou favoritku.. Když vidíte, kolik holek tady má problémy – Muguruzaová už vypadla, Halepová i Wozniacká měly velké krize. Já mám teď dobrou formu, Lucka taky, asi to bude o pár míčích,“ předpokládala průběh sobotního duelu.