Chvilky hrůzy světové jedničky. Hrozně to bolelo, ale nezlomil se, řekla Halepová ke zranění

- Jan Vojkůvka

Rumunka Simona Halepová zvládla v úterý nejen vstup do turnaje v Melbourne, když porazila domácí Destanee Avaiovou 7:6(5), 6:1, ale úspěšně se poprala i se silnou bolestí ve své noze. Na začátku bylo nevinné sklouznutí, kterých Halepová za zápas udělá desítky. Tentokrát si ale při špatném došlápnutí zvrtla levý kotník.

Sen o vítězství prvního grandslamu v kariéře dostal trhlinu poté, co Simona Halepová během zápasu prvního kola při snaze doběhnout míček lehce sklouzla levou nohou, aby se dostala k úderu, avšak po odehrání se jí kotník zvrátil do ostrého úhlu.

Aktuální světová jednička sice zápas dohrála, ale nad jejím dalším učinkování visí otazníky. „Nevím, jak vážné to je. Na kurtu jsem cítila velkou bolest, ale neměla jsem zatím čas se na to podívat. Stihla jsem jen sprchu, trochu se protáhnout a pak jsem přišla sem,“ řekla na tiskové konferenci.

„Chci počkat do zítra, jak vstanu z postele. Z mých zkušeností cítím, že se nic nezlomilo, ale ta bolest byla fakt dobrá. Musím navštívit doktora,“ podotkla Rumunka, která ve středu naštěstí trénovala, ale bylo na ní vidět, že se snaží trochu levou nohu šetřit.

„Nejdůležitější je zdraví. Takže uvidím. Ale věřím, že budu moci hrát,“ vyslala pozitivní vzkaz. V dalším kole ji čeká Kanaďanka Eugenie Bouchardová.