Počítáš miliony? Pomysli na ty, o které jsi přišel, rýpl si Roddick do Tomica

- Jan Vojkůvka

Poprvé od roku 2009 se australský tenista nezúčastní domácího grandslamu v Melbourne. Nepodařilo se mu totiž projít kvalifikací. Ještě víc na sebe ale upozornil po prohraném finálovém kole dalším ze svých výroků, když vyzval novináře, aby si šel také vydělat tenisem pár milionů.

„Jen počítám peníze, to je všechno, co dělám. Počítám své miliony. Jdi si taky vydělat,“ posílal na kurt přítomného novináře, který se ho v neděli ptal na pocity po porážce. Tomic tím způsobil další poprask, který mu zejména australští fanoušci jen těžce odpouští a stále více s ním ztrácí trpělivost.

Tomic, jehož chování bylo jedním z důvodů, proč neobdržel na domácí grandslam divokou kartu, svým vyjádřením vyprovokoval jednoho z nejlepších tenistů nového tisíciletí Andyho Roddicka. Američan, který je znám velkou aktivitou na sociálních sítích, dlouho neváhal a pořádně si do Australana rýpl.

„Možná by ses měl na chvilku zastavit a pomyslet na ty miliony, o které jsi přišel,“ napsal na svůj twitterový účet narážku na Tomicova slova o počítání milionů. „Pořádně dři a počítej víc. A nebo přestaň hrát hru, kterou evidentně nenávidíš a počítej celý den v soukromí.“

„Není žádný problém, pokud je jeho motivace finanční. Všichni k tomu přistupujeme jinak,“ odpověděl v konverzaci na příspěvek jednoho ze svých fanoušků.

Tomic se mezitím dál propadá žebříčkem a po Australian Open mu bude patřit pozice okolo 164. místa. A návrat z krize je v nedohlednu.