Soupeřku vyškolila za jednu vyučovací hodinu. Životní forma? Zatím ne, říká Allertová

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Tak asi nějak takhle dokáže Denisa Allertová hrát, když je kompletně zdravá. Ve finále kvalifikace přehrála česká tenistka Američanku Collinsovou 6:0 a 6:1 a na oblíbeném grandslamu bude hrát znovu hlavní soutěž. „Jsem ráda, že jsem zase tady a mám tři výhry v zádech. Loni to nebylo tak dobré, musím si to zase vybojovat zpátky,“ věděla.

45 minut stačilo Allertové ve větrném počasí k tomu, aby Collinsovou poslala domů. Za zápas ztratila jediný gem a hrála precizně. „Životní forma? To bych zatím neřekla. Ale cítila jsem se v pohodě a hrála jsem dobře,“ řekla pak skromně. „Vítr byl nepříjemný, soupeřka se s tím nepoprala nejlíp, já jsem se na to dobře připravila a koncentrovala. Zvládla jsem to.“

Ani v hlavní soutěži teď není Allertová vůbec bez šance. Los jí v prvním kole přisoudil Pauline Paramentierovou – 82. hráčku světového žebříčku. Pokud přes ni česká tenistka v pondělí přejde, může pomýšlet i na vyrovnání svého grandslamového maxima, kterého dosáhla právě v Melbourne – před dvěma lety tady došla do třetího kola.

Tak daleko ale zatím nemyslí. „Jsem teď ráda za každý zápas. Hlavně, že to zvládám takhle dobře potom, co jsem si zvrtla kotník,“ připomněla nedávnou příhodu, která zapadla do série jejích zdravotních problémů. Ty Allertovou dlouhodobě brzdí, teď se ale snad blýská na lepší časy.

Na zdraví si ale musí dávat pozor pořád. „Hlavně se oblíkni!“ připomíná Allertové pravidelně kouč Jan Příhoda po zápasech. „On mě bere jako svoje třetí dítě, ale já bych to zvládla i bez něj,“ smála se Allertová.

Sama ví nejlépe, jak je teď důležité o sebe pečovat, aby se zkusila vrátit tam, kde ji zranění a nemoci zabrzdily. Před dvěma lety byla 55. na světě, od té doby se ale nemohla kvůli křehkému zdraví pořádně nadechnout ke stálejším výkonům. 

Stane se tak Austrálie opět její zemí zaslíbenou? „Je to tady skvělé, mám to tu hrozně ráda. Jídlo, prostředí. Máme hotel kousek od jezera, je tam krásně, můžete si jít zaběhat, projít se,“ pochvalovala si. „Dám si teď v klidu kávu a něco dobrého k tomu. Cítím se dobře, zdravotně mě konečně nic netrápí. Jsem rozjetá, na další zápas se zase stoprocentně připravím,“ řekla nakonec.