Po Dimitrovovi další výzva! Šafránka čeká v Melbourne česká bitva

- Jan Vojkůvka

Podruhé ve své kariéře se Václav Šafránek prokousal skrz náročnou kvalifikaci na grandslamový turnaj a po US Open získá cenné zkušenosti také z Australian Open. Ani tentokrát k němu ale nebyl los příliš přívětivý a nadělil mu pro úvodní kolo českého soupeře Jiřího Veselého.

„S Veselkou je to samozřejmě zvláštní los, protože jsme tři Češi v pavouku a my dva zrovna hrajeme spolu,“ komentoval Šafránek los prvního kola, v němž ho čeká první vzájemný duel s Jiřím Veselým, který bude v utkání plnit roli favorita.

Jak ale sám úspěšný kvalifikant zmínil, v hlavní soutěži grandslamového turnaje si už člověk moc nevybere a každý potenciální soupeř je těžký. Ostatně v pavouku číhali také sedmý nasazený David Goffin, nebo starý známý Bulhar Grigor Dimitrov, se kterým se Šafránek utkal při své grandslamové premiéře na US Open.

„Je to ale určitě hratelnější než Dimitrov v New Yorku,“ podotkl Šafránek, jenž se rozhodně nehodlá prvního kola jen zúčastnit a touží po úspěchu.

Bude to mít ale hodně těžké. Veselý se po nečekané porážce v prvním kole turnaje v Puné dostal do dobré formy tento týden v Aucklandu, kde postoupil do čtvrtfinále a zastavil ho až pozdější vítěz titulu Roberto Bautista-Agut.

Svou soupeřku pro hlavní soutěž se dozvěděla i Denisa Allertová, která bez ztráta setu prolétla ženskou kvalifikací a ve finálovém kole povolila Američance Collinsové jen jeden gem. Tu v prvním kole Australian Open čeká 82. hráčka světa Pauline Parmentierová, jež do nové sezony vstoupila dvěma porážkami.